Hlavní obsah

Šimák opět zářil v dresu Stuttgartu, zaznamenal dvě asistence

BERLÍN

Český fotbalista Jan Šimák pokračoval ve výborném startu do angažmá ve Stuttgartu i v úvodním kole německé ligy, když dvěma asistencemi pomohl přivítat Mönchengladbach zpět v nejvyšší soutěži prohrou 1:3. Brankář Jaroslav Drobný pak přispěl k vítězství Herthy Berlín.

Článek

Šimák, který byl nejlépe hodnoceným hráčem Stuttgartu během zápasů Poháru Intertoto a Poháru UEFA, dával hře svého týmu myšlenku i v neděli. Obránce soupeře přehrával, což ukázal především v 26. minutě, kdy unikl dvěma protivníkům a Marica po jeho přihrávce zvýšil na 2:0. Krátce před pauzou navíc Šimák znovu úřadoval a Gomez neměl problém znovu skórovat.

Na povedeném vstupu nic nezměnilo ani Friendovo snížení po hodině hry, a tak v 67. minutě mohl Šimák hřiště opustit a šetřit síly na odvetu Poháru UEFA s maďarským Györem.

Dařilo se i českému brankáři Drobnému, který čistým kontem pomohl Hertě Berlín porazit Frankfurt 2:0. Nepřekonal ho ani jeho krajan Martin Fenin, který do hry v dresu domácích zasáhl v 53. minutě.

Německo - 1. kolo:
Frankfurt - Hertha Berlín 0:2 (43. Raffael, 60. Ebert), Mönchengladbach - Stuttgart 1:3 (60. Friend - 15. Hitzlsperger, 26. Marica, 44. Gomez).

Reklama