Hlavní obsah

Kadlec se hned po návratu z Atén upsal Leverkusenu

LEVERKUSEN

Sparťanský obránce Michal Kadlec už patří bundesligovému Leverkusenu. Tedy, patří mu zatím na rok, protože jednání o transferu třiadvacetiletého fotbalisty do Německa skončilo středeční dohodou, že po ročním hostování, za které Sparta zinkasuje podle neoficiálních informací kolem dvaceti miliónů korun, může Leverekusen na Kadlece uplatnit opci. Po přestupu by tak na Letnou putovalo dalších osmdesát miliónů.

Článek

Kadlecův přestup do bundesligy, kde po dlouhá léta působil v barvách Kaiserslauternu jeho otec Miroslav, byl hotovou věcí už v minulých dnech, jenže Sparta vedla veškerá jednání s podmínkou, že trenér Lavička bude mít mladého obránce k dispozici pro kvalifikaci o Ligu mistrů s Panathinaikosem.

V úterý v noci však v Aténách Sparta svou pouť do vysněné milionářské soutěže skončila, takže transferu nic nebránilo.

Roční hostování s opcí

„Podepsáno,“ hlásil proto ještě před 16 hodinou pro Sport.cz hráčův manažer Pavel Zika, že transfer je stvrzen.

„Dohodli jsme se na ročním hostování s další opcí, finanční částky ale nebudeme zveřejňovat, ani komentovat,“ potvrdil Sport.cz i mluvčí fotbalové Sparty Jakub Otava.

"Měli jsme s Michalem dohodu, že mu v případě atraktivní nabídky nebudeme v bránit, i když jeho absence bude samozřejmě pro mužstvo citelná. On sám bundesligu preferoval, takže jsme mu vyšli vsříc," doplňoval generální manažer Sparty Jozef Chovanec.

Kadlecovi se splnil sen

Kadlec hned po středečním návratu z Atén odcestoval do Německa, kde absolvoval zdravotní prohlídku, podepsal smlouvu a vpodvečer má předstoupit před novináře na své první tiskové konferenci.

„Splnil se mně velký sen, neboť podobná nabídka, jako z Leverkusenu, by nemusela zase dlouho přijít. Otevřeně přiznám, že bych byl zklamaný, kdyby transfer do bundesligy nevyšel, i když jsem ve Spartě prožil téměř čtyři krásné roky, na něž budu moc rád vzpomínat,“ svěřoval se Michal Kadlec, který s fotbalem začínal v mládežnické líhni na pověstném Betzenbergu v Kaiserslauternu, kde jeho otec tehdy působil.

Omluva adresovaná fanouškům

„Možná, že se do Sparty někdy vrátím, protože na tři roky, během nichž jsme slavili dvakrát titul, se zapomenout nedá. I letenští fanoušci by mě měli pochopit. Stejně jako by oni neodmítli nabídku na lepší a lukrativnější zaměstnání, nemohl jsem ji odmítnout ani já,“ pomalu se omlouval příznivcům Sparty reprezentační obránce, který se na podzim dostal do skvostné formy a byl nesporně nejlepším hráčem svého mužstva.

Spartě bude už jen fandit

I v kvalifikační odvetě třetího předkola Ligy mistrů proti Panathinaikosu to v úterý večer v Aténách platilo.

„Škoda jen, že nám nevyšel postup do Ligy mistrů, o který jsme všichni moc usilovali a v aténské odvetě pro něj udělali všechno. Účast v Champions League by zřejmě můj odchod do Leverkusenu zbrzdila, ale zase bychom hráli nejprestižnější evropskou klubovou soutěž. Teď budu spoluhráčům fandit na jejich cestě Pohárem UEFA,“ svěřoval se Michal Kadlec, který má na kontě 129 startů a osm gólů v tuzemské nejvyšší soutěži.

Za Bayer Leverkusen, který figuruje v bundeslize po dvou odehraných kolech na šesté příčce, si Kladec evropské poháry nezahraje, neboť z loňského sedmého místa se do nich jeho nový klub nedostal. Kadlecovo místo na levé straně sparťanské obrany zřejmě zaujme mladý Krob, který se v letenském béčku dostal na podzim do velmi dobré formy.

Reklama

Související témata: