Hlavní obsah

Brankář Drobný dostal od Bayernu čtyři góly

MNICHOV

Hned čtyřikrát musel lovit ze sítě míč český brankář Jaroslav Drobný, jehož Hertha Berlín v nedělním utkání 3. kola bundesligy prohrála s obhájcem titulu Bayernem Mnichov 1:4. Čerstvý český reprezentant postupně nestačil na střely Toniho, Lahma, Schweinsteigera a Kloseho.

Článek

Bayern svého soupeře od začátku přehrával, již po 12 minutách se před Drobným ocitl osamocený Toni a potvrdil pověst obávaného kanonýra, když využil předčasného pádu českého gólmana. Po změně stran zvýšil povedenou ranou Lahm a v zápětí se z penalty prosadil Schweinsteiger. Až na gól dalšího německého reprezentanta Kloseho dokázali domácí odpovědět a Pantelič snížil.

Z výhry se radoval i Stuttgart, který doma udolal Hannover 2:0. Domácí si poradili i bez českého záložníka Jana Šimáka, kterého trenér v utkání proti bývalým spoluhráčům posadil pouze na lavičku. Naopak za poražené hrál od 54 minuty Jiří Štajner, pro kterého to byl první zápas po problémech se zablokovanými zády.

Německo - 3. kolo:
Bayern Mnichov - Hertha Berlín 4:1 (12. Toni, 54. Lahm, 56. Schweinsteiger z pen., 70. Klose z pen.- 84. Pantelič), Stuttgart - Hannover 2:0 (19. Gomez, 40. Pardo z pen.).

Reklama

Související témata: