Hlavní obsah

Šimůnek přemýšlí o odchodu z Wolfsburgu, řekl si o hostování

WOLFSBURG

Český fotbalový obránce Jan Šimůnek se ve Wolfsburgu od léta trápí a podle magazínu Kicker veřejně požádal o uvolnění. Jedenadvacetiletý stoper prý není spokojený se svou rolí náhradníka, do níž jej odsoudil letní příchod Itala Barzagliho. Rád by proto odešel v zimě alespoň na hostování do jiného klubu.

Článek

"Už delší dobu nehraju, to není dobré. Možná by proto bylo lepší, kdyby mě klub v zimě alespoň pustil někam na půlroční hostování," prohlásil Šimůnek. Do české ligy se ovšem ještě vracet nehodlá, podle Kickeru má totiž lepší nabídky - z anglické Premier League. "Jsem mladý, musím hrát," dodal.

Teď jej ale čekají minimálně čtyři měsíce do dalšího přestupového období, které musí strávit ve Wolfsburgu, lépe řečeno v jeho rezervě. Barzagli ani druhý stoper Ricardo Costa ho totiž na hřiště od začátku sezóny ještě nepustili.

"Přesto doufám, že moje šance ještě přijde," řekl obránce, který navíc zápolí i s nataženým přitahovačem stehenního svalu. Doufá, že šanci mu dá alespoň náročný program, v němž bude muset Wolfsburg skloubit bundesligu s pohárovými zápasy v Evropě i na domácí scéně.

Reklama

Související témata: