Hlavní obsah

Hamburk vyhrál brankou v nastavení a stále vede bundesligu

BERLÍN

Chorvatský útočník Mladen Petrič opět ukázal, jak je pro Hamburk důležitým hráčem. Poté, co zařídil postup v Poháru UEFA, rozhodl i nedělní zápas 7. kola německé ligy v Chotěbuzi. Hamburk díky výhře 2:1 udržel tříbodový náskok v čele tabulky před Hoffenheimem.

Článek

Hamburk, v jehož sestavě opět nechyběl David Jarolím, se dostal do vedení po trefě Chorvata Oliče. Záhy však vyrovnal Srb Jelič. Již se zdálo, že Hamburk podruhé v sezóně uhraje remízu, když v nastavení nacentroval Trochowski a Petrič rozhodl.

Fotbalisté Schalke po nečekané prohře na hřišti Kolína nedokázali naplno bodovat ani proti Wolfsburgu, v poslední minutě vybojovali alespoň remízu 2:2. Obě branky domácích obstaral německý reprezentant Kuranyi. Za hosty, kterým znovu chyběl zraněný stoper Jan Šimůnek, se jednou prosadil bývalý střelec Teplic Edin Džeko.

Německo - 7. kolo:
Chotěbuz - Hamburk 1:2 (74. Jelič - 54. Olič, 90.+2 Petrič), Dortmund - Hannover 1:1 (10. Valdez - 25. Forssell), Schalke - Wolfsburg 2:2 (20. a 90. Kuranyi - 51. Džeko, 65. Caiuby).

Reklama

Související témata: