Hlavní obsah

Drážďany mají nakažené dva fotbalisty, restart sezony nestihnou

Aktualizováno

Týden před obnovením soutěží v Německu mají druholigové Drážďany další dva fotbalisty nakažené koronavirem a celému týmu byla nařízena dvoutýdenní karanténa. V Dynamu působí i česká dvojice Ondřej Petrák, Josef Hušbauer, který podle agenta mezi nemocnými není. Původně měl saský klub po dvouměsíční pauze kvůli pandemii znovu hrát soutěžní zápas 17. května v Hannoveru, nyní restart sezony nestihne.

Foto: Sport.cz

Záložník Josef Hušbauer pózuje s dresem Drážďan. Ilustrační foto

Článek

"Pepa je v pořádku, ale pokud bude celý tým v karanténě, tak to může ohrozit začátek druhé bundesligy," řekl ČTK Hušbauerův manažer Ondrej Chovanec.

Tým Drážďan se společně připravoval na obnovení soutěže od čtvrtka, do té doby jen v malých skupinkách. "A když dalších čtrnáct dní vynechají, tak budou potřebovat další tři čtyři týdny, aby se dostali do nějaké kondice a mohli začít hrát bez strachu ze zranění," přidal Chovanec.

Drážďanský klub měl jednoho hráče s nemocí covid-19 již po první vlně testování před týdnem. Druhá vlna další případ neodhalila a mužstvo trénovalo od čtvrtka společně na nový začátek sezony. Páteční další testování ale odhalilo dva nové případy a ode dneška byla na kompletní kádr i členy realizačního týmu uvalena domácí karanténa.

"Faktem je, že během následujících 14 dnů nemůžeme ani trénovat ani hrát. Další kroky s vedením soutěže stanovíme začátkem příštího týdne," uvedl sportovní ředitel Dynama Ralf Minge.

Jména hráčů, kteří se nakazili novým typem koronaviru, nebudou zveřejněna. Příznaky nemoci covid-19 podle klubu nevykazovali.

První i druhá liga v Německu by měly začít za týden v sobotu 16. května, k čemuž ve středu udělila vláda souhlas. S výjimkou Drážďan ostatní kluby pokračují v plné přípravě na obnovení sezony.

Nejspíš teď bude muset být přepracována termínová listina druhé nejvyšší soutěže. Další zápas Drážďan má přijít na řadu o víkendu 23. a 24. května, kdy mají hostit Fürth, ale protože tým nemůže v době karantény ani trénovat, je prakticky jisté další odložení. A prostoru na nové termíny příliš není, pokud má soutěž skončit podle plánu do 30. června.

"Dynamo o situaci informovalo Německou fotbalovou ligu (DFL), další postup budeme řešit na začátku příštího týdne s ohledem na rozpis klubu," řekl nejmenovaný mluvčí DFL agentuře SID. Ta o vzniklé situaci napsala, že nastal nejhorší možný případ a koncepce DFL pro znovuzahájení ligy se citelně otřásla.

Reklama