Hlavní obsah

Objev bundesligy Subotič Německo reprezentovat nebude

BERLÍN

Kouč německé reprezentace Joachim Löw nemůže v budoucnu počítat se službami talentovaného obránce Nevena Subotiče, jenž se stal objevem podzimní bundesligové sezóny. Devatenáctiletý fotbalista Borussie Dortmund v seniorské reprezentaci ještě nenastoupil, podle FIFA si ale může vybrat pouze, zda bude hrát za USA, Bosnu či Srbsko.

Článek

Autor tří gólů letošní sezóny se narodil v bosenské Banja Luce. V pěti letech utekl s rodiči před občanskou válkou do Německa a následně do Spojených států. Za tým USA také hrál na světovém šampionátu do 17 let.

Podle nového pravidla mohou fotbalisté hájit barvy pouze té země, jejíž občanství měli v době, kdy se zúčastnili první mezinárodní akce FIFA. V roce 2005 ještě Subotič německé občanství nevlastnil. Pokud se nerozhodne do 21 let věku, bude moci nastoupit pouze za výběr USA.

Jeho otec by byl rád, aby mladý obránce hrál za Srbsko. Fotbalista se ale otázkami reprezentace zatím nezabývá. "Jsem ještě mladý, nejprve chci odehrát celou sezónu v bundeslize. Až do léta příštího roku se tímto tématem nehodlám zabývat," prohlásila letní posila z druholigové Mohuče.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články