Hlavní obsah

Feninův gól pomohl Frankfurtu k ligovému vítězství v Chotěbuzi

BERLÍN

Gól Martina Fenina v sobotu pomohl fotbalistům Frankfurtu k bundesligovému vítězství 3:2 na hřišti Chotěbuzi. Domácí přitom vedli po čtvrthodině zásluhou Rangelova už 2:0, ale Frankfurt dokázal třemi brankami skóre otočit.

Článek

Český reprezentační útočník se dostal na hřiště v 62. minutě, kdy nahradil Brazilce Caia. O šest minut později bývalý hráč Teplic překonal domácího brankáře přesnou střelou z šestnácti metrů a vyrovnal na 2:2.

Feninova druhá branka v letošní sezóně bundesligy Frankfurt nabudila. Čtvrt hodiny před koncem se trefil i jeho spoluhráč Lyberopulos, který tak završil dokonalý obrat zápasu. Frankfurt navázal na výhru ze středeční dohrávky 4. kola proti Karlsruhe a vzdálil se sestupovému pásmu.

Bayern Mnichov otočil domácí zápas s fotbalisty Wolfsburgu a zvítězil 4:2. Bavorský velkoklub vyhrál v domácí soutěži podruhé za sebou. Úvodní půlhodina však patřila hostům. Nejdříve proměnil penaltu Grafite a o dvě minuty později skóroval další bývalý hráč Teplic Džeko.

Bayern se zvedl čtyři minuty před přestávkou, kdy snížil první brankou v sezóně francouzský záložník Ribéry. V druhém poločase už dominoval mnichovský celek, který otočil vývoj zápasu zásluhou Van Bommela a střídajícího Borowského. Definitivní pojistku přidal deset minut před koncem Schweinsteiger.

Brémy remizovaly v Hannoveru 1:1 a potřetí za sebou v domácí soutěži nezvítězily. Úvodní branku zařídil už v deváté minutě hannoverský Schulz, ale hosté do konce poločasu stihli vyrovnat. V druhé části i přes několik šancí na obou stranách už další gól nepadl.

Německo - 9. kolo:
Bayern Mnichov - Wolfsburg 4:2 (41. Ribéry, 54. Van Bommel, 63. Borowski, 80. Schweinsteiger - 31. Grafite z pen., 33. Džeko), Chotěbuz - Frankfurt 2:3 (8. a 15. Rangelov - 38. Fink, 68. Fenin, 74. Lyberopulos), Hannover - Brémy 1:1 (9. Schulz - 41. Almeida), Mönchengladbach - Karlsruhe 1:0 (51. Paauwe), Schalke - Bielefeld 0:0.

Reklama