Hlavní obsah

Bundesligu čeká šlágr, nováček Hoffenheim chce do čela

Souboj vedoucího Hamburku s druhým Hoffenheimem je šlágrem 9. kola německé bundesligy. Fotbalisté Hamburku po osmi kolech vedli nejvyšší německou soutěž, ambiciózní nováček ovšem doma ztratil body jen po remíze se Stuttgartem. Vítěz nedělního duelu vystřídá Leverkusen na prvním místě, kam se Bayer dostal po páteční výhře nad Kolínem.

Článek

Bude to duel Davida s Goliášem. Hamburk byl u založení bundesligy, Hoffenheim je nováčkem mezi elitou. Hamburk je miliónové město, třítisícový Hoffenheim nejmenší německou bundesligovou vesnicí. „Co se tradice týče, nemůžeme se s Hamburkem rovnat,“ ví domácí lodivod Ralf Rangnick. Komplimenty na adresu soupeře vedle mnohých expertů nešetří ani trenér HSV Martin Jol. „Je to vynikající mančaft, téměř neporazitelný,“ cituje slova Nizozemce server německé televize DSF.

Přesto Rangnickovi svěřenci šokují. Atraktivním fotbalem, jejich příznivci už letos viděli výsledky 5:2, 4:5, 4:1 či 2:5. Celkem 21 nastřílených gólů v osmi utkáních mluví za vše. Hamburk oproti tomu vstřelil jen 15 branek, svoji sílu ale potvrzuje zejména v závěrech zápasu. Už několikrát zlomil soupeře v posledních minutách a cenné body ze závěrů utkání jej katapultovaly na první místo.

Hamburk bude postrádat obránce Atoubu, který si ve čtvrtečním utkání Poháru UEFA v Žilině přetrhl achilovku a čeká jej několika měsíční léčení. Dále nejspíše útočníka Guerrera, beka Jansena, záložníka de Jonga. „Máme široký kádr,“ je přesvědčení o kvalitě týmu trenér Martin Jol, kterému nevadí ani únava z náročného programu. „Někdy rozhoduje únava v hlavě,“ říká Nizozemec.

Domácí kouč Rangnick je přes famózní start stále opatrný a své svěřence drží při zemi. „Osobně stále sleduji šestnácté místo v tabulce,“ připomíná sestupovou hranici. „Doporučuji svým hráčům tabulku ani nesledovat,“ dodává Rangnick, jemuž bude možná chybět útočník Ba.

V neděli se hrají ještě zápasy Dortmund – Hertha Berlín a Stuttgart – Bochum. Všechny duely začínají v 17:00.

Reklama