Hlavní obsah

Fenin po sobotním gólu: Už jsem potřeboval štěstí

FRANKFURT

Dva měsíce čekal fotbalový útočník Martin Fenin na gól v bundeslize. V sobotu zaznamenal druhou ligovou branku v sezoně a přispěl k velkému obratu Frankfurtu, který zvítězil na hřišti Chotěbuzi 3:2. Eintracht si připsal druhou výhru za sebou a poskočil na dvanácté místo tabulky.

Foto: Pepsi

Martin Fenin - ilustrační foto

Článek

Střídající Fenin byl na hřišti jen sedm minut, když srovnal na 2:2. "Byl to pas na mě za obranu. Korkmaz mi dal míč, já si ho potáhl podél vápna a na přední tyč nártem vystřelil. Gólman neviděl, zůstal jen stát. Měl jsem trochu štěstí, ale už jsem ho potřeboval," řekl Fenin na svém webu.

Reprezentační útočník začal v sobotu jen na lavičce a pochvaloval si, jak dobře vkročil do rozehraného zápasu. "Není nic lepšího než přijít na plac a dát důležitou branku. Hráli jsme středa-sobota, já byl z posledního utkání nakoplej. Sice jsem trenérovi řekl, že můžu, ale on rozhodl, že nepůjdu od začátku. Odpočinul jsem si a splnil, co se mi nepovedlo, když jsem hrál od začátku," pokračoval Fenin.

Frankfurt zápas otočil

Frankfurt brzy prohrával o dva góly, ale ještě do poločasu nastartoval obrat. "Úvod byl katastrofální. Domácí měli i další šance, podržel nás gólman Nikolov. Do poločasu jsme snížili a druhou půli už jsme hru ovládali, byli jasně lepší a zasloužili si výsledek otočit," mínil Fenin.

Uplynulý týden dostal Frankfurt z nejhoršího. Tým, který jako poslední celek bundesligy čekal na první výhru, zaznamenal tři body ve středeční dohrávce proti Karlsruhe i v Chotěbuzi a odpoutal se ze dna tabulky. Navíc Eintracht v obou zápasech dokázal otočit skóre.

"O to víc si bodů ceníme, po takovém obratu mají ještě sladší příchuť. V 15. minutě to bylo 0:2 a po tom, jakou jsme měli špatnou sérii, to bylo těžké. Jsem strašně rád, že se nám povedlo zápas vyhrát. Ale musíme se poučit z chyb. Nemůžeme si myslet, že utkání otočíme pokaždé," podotkl Fenin.

Nálada šla hodně nahoru

Nálada v týmu prý šla hodně nahoru. "Tréninky jsou hned lepší, vše se zdá lehčí. V zápasech každý krok bolí dvakrát tolik, když se nedaří. Když jo, běhá se líp, snadno. Dneska jsme otočili stav a najednou všude byli první. Všichni hráli, co mají, lítali jsme po trávníku," pochvaloval si Fenin, jehož celek poskočil před příštím utkáním proti Bayernu Mnichov až na dvanácté místo v tabulce.

"Měli jsme trochu strach z losu, ale teď můžeme jít na Bayern v klidu a to utkání si užít. Pro všechny lidi z Frankfurtu je to zápas roku. Věříme, že s nimi stejně jako na jaře sehrajeme víc než vyrovnanou partii, ovšem s lepším výsledkem," připomněl jedenadvacetiletý český útočník dubnovou porážku 1:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články