Hlavní obsah

Hoffenheim si pohrál s Hamburkem a senzačně vede ligu

BERLÍN

Senzace jménem Hoffenheim o sobě dala vědět i v 9. kole německé ligy, v němž fotbalisté bundesligového nováčka dokázali jednoznačně porazit dosud vedoucí Hamburk 3:0. V čele tabulky tak mají jednobodový náskok před Leverkusenem. Hamburk, který je soupeřem pražské Slavie v Poháru UEFA se propadl na třetí místo.

Článek

Hamburk v duelu s překvapením sezony zaspal začátek zápasu. Již v 7. minutě otevřel skóre nigerijský útočník Obasi a za dalších šest minut zvýšil kanonýr Ibiševič. Když pak ještě do půle navýšil skóre znovu Obasi, bylo o výsledku rozhodnuto. Hamburk, vedený českým kapitánem Davidem Jarolímem, který odehrál celé utkání, se již na zvrat nevzmohl.

Trenér Hamburku Martin Jol v meděůo dal šanci sestavě: Rost - Demel (81. J. Boateng), Alex Silva, Reinhardt, Mathijsen - Jarolím, Benjamin (46. Aogo) - Pitroipa, Trochowski (71. Ben-Hatira) - Petrič, Olič.

Německý reprezentační útočník Mario Gomez ukázal svou důležitost pro Stuttgart, když dvěma góly v závěru zařídil výhru 2:0 nad Bochumí. V sestavě Stuttgartu chyběl zraněný český záložník Jan Šimák.

Naopak si zachytal český reprezentační gólman Jaroslav Drobný, který dlouho táhl Herthu Berlín za výhrou nad Dortmundem. Dvacet minut před koncem ho však hlavou překonal Kehl a zařídil konečnou remízu.

Bundesliga - 9. kolo:
Dortmund - Hertha Berlín 1:1 (71. Kehl - 31. Cicero z pen.), Hoffenheim - Hamburk 3:0 (7. a 36. Obasi, 13. Ibiševič), Stuttgart - Bochum 2:0 (80. a 83. Gomez).

Reklama

Související témata: