Hlavní obsah

Lehmann: Jarolím šel k zemi až příliš snadno

PRAHA

Německý fotbalový brankář ve službách bundesligového Stuttgartu Jens Lehmann si postěžoval na pád českého reprezentanta Davida Jarolíma, po kterém měl Hamburk výhodu pokutového kopu. Podle Lehmanna šel Jarolím až příliš snadno k zemi a následná branka nasměrovala jeho tým ve středu večer k vítězství.

Článek

Stuttgart nakonec prohrál s Hamburkem v HSH Nordbank Aréně 0:2 a opět u toho byl záložník David Jarolím, který byl po utkání vyhlášen mužem zápasu. Po zákroku na něj se kopala v 17. minutě penalta, kterou proměnil Trochowski a nasměroval Hamburk ke třem bodům. Ještě předtím však sudí Günther Perl nepostřehl Jarolímovu ruku.

S verdiktem sudího nebyl po utkání vůbec spokojen hostující brankář Jens Lehmann. Bývalý spoluhráč Tomáše Rosického z londýnského Arsenalu řekl: „Co mě rozčiluje, je, jak lehce šel Jarolím k zemi.“

Sudí Perl se ale Jarolíma zastal. „Jeho stylem hry je zkoušet průniky mezi bránícími hráči. Vyhledává souboje a neuhýbá jako ostatní hráči. Proto je zřejmé, že bývá faulován častěji než většina ostatních fotbalistů v lize,“ řekl Perl na stránkách goal.com. Po zápase se Jarolíma zastal i trenér Hamburku Martin Jol. „Měl jistou dávku štěstí, ale musel by být akrobat, aby takový pád dokázal nahrát,“ poznamenal bývalý kouč anglického Tottenhamu.

Reklama

Související témata: