Hlavní obsah

Německé Drnovice smetly i Karlsruhe a dál vedou bundesligu

PRAHA

Německé Drnovice už zase vládnou fotbalové bundeslize. V páteční předehrávce jedenáctého kola se sice před venkovany z Hoffenheimu sice dostal Leverkusen, ale na špici tabulky se udržel jen čtyřiadvacet hodin. V sobotu totiž nováček bundesligy doslova smetl Karlsruhe a soutěži zase kraluje.

Článek

Pomalu sedmdesát minut Karlsruhe na stadionu v Mannheimu, kde našel Hoffenheim, klub z městečka z třemi tisícovkami obyvatel, bundesligový azyl, vzdoroval a držel nerozhodný výsledek 1:1. Na vedoucí gól Ibisevice totiž dokázal bleskově odpovědět Freis. V závěru zápasu však přišla ofenzivní smršť domácích, která Karlsruhe doslova smetla. Edu skóre otočil a pak společně s Ibisevicem přidali ještě po brance a stvrdili, že Hoffenheim má střelecky nejproduktivnější mužstvo v bundeslize.

V dalších zápasech 14. kola totálně selhal Hamburk, který prohrál v Hannoveru hladce 0:3. Po trefách Schulze a Schlandraffa nechal hosty vypít kalich hořkosti až do dna český leguionář ve službách Hannoveru Štajner.

Hodně gólů viděli diváci i v Mnichově, i když Bayern se v konfrontaci s Bielefeldem dlouho hledal a ještě čtvrthodiny před koncem s ním hrál 1:1. Pak se však Ribery a Podolski gólem z penalty postarali o obrat. Výprask si odvezla Drobného Hertha Berlín z Brém, kde schytala pětigólový debakl.

Německo - 11. kolo:
Bayern Mnichov - Bielefeld 3:1 (25. Klose, 76. Ribéry, 84. Podolski z pen. - 30. Wichniarek z pen.), Brémy - Hertha Berlín 5:1 (60. a 85. Pizarro, 14. vlastní Kačar, 20. Diego, 41. Rosenberg - 68. Cícero), Chotěbuz - Schalke 0:2 (80. Westermann, 90. Farfán), Hannover - Hamburk 3:0 (5. Schulz, 18. Schlaudraff, 79. Štajner), Hoffenheim - Karlsruhe 4:1 (16. a 75 Ibiševič, 67. a 78. Obasi - 20. Freis), Stuttgart - Kolín nad Rýnem 1:3 (69. Hilbert - 3. a 61. Novakovič, 90.+2 Petit).

Reklama

Související témata: