Hlavní obsah

Trojan chce do bundesligy, zvažuje odchod ze St. Pauli

Český fotbalista Filip Trojan chce co nejdřív z druhé bundesligy. Pětadvacetiletý rodák z Třebíče v ní sice patří k největším hvězdám, trápí ho však, že v Česku tato soutěž příliš pozornosti nepoutá. Rozhodl se proto, že buď dokáže s hamburským týmem St. Pauli vybojovat postup mezi elitu, nebo z něj odejde. Informoval o tom list Die Welt.

Článek

"Pořád bych byl nejradši, kdyby se nám podařilo postoupit se St. Pauli. Rád bych tu zůstal, jsem tu spokojený, jenže musím brát v úvahu i sportovní perspektivu," citoval deník Trojana. V létě mu končí smlouva a během několika týdnů chce začít jednat o jejím prodloužení. O budoucnosti technicky vybaveného středopolaře tak zřejmě rozhodne závěr podzimní části.

Jak vážně to Trojan s postupem myslí, ukázal už dnešní zápas s přímým konkurentem Ahlenem. Český středopolař dal dohromady svůj poraněný stehenní přitahovač a asistencí se podílel na vydřené remíze 2:2, ta však Hamburčany příliš nepotěšila.

Do konce podzimní části tak má šestý celek tabulky St. Pauli už jen čtyři zápasy, v nichž musí svého špílmachra přesvědčit, že postup není ztracený. "Uvidíme, tahle série ukáže, na co všechno tenhle tým má," uzavřel Trojan.

Reklama

Související témata: