Hlavní obsah

Manévry! Odlet z vojenského prostoru, Bayern vzal na palubu i obávanou zbraň

Zápas duchů na stadionu s jindy báječnou atmosférou. Nejen to bude zvláštní. Bayern vyrazil dobývat body z půdy Unionu Berlín ve 26. kole fotbalové bundesligy z vojenského letiště Ingolstadt-Manching, nikoli z VIP terminálu v Mnichově. Zápas začíná v 18:00.

Foto: Fc Bayern, Reuters

Robert Lewandowski z Bayernu.

Článek

Uzavřeno! Oba týmové autobusy bavorského fotbalového giganta mohly podle Bildu dokonce jet přímo na dráhu k vrtulovému stroji. Speciální podmínky mají fotbalisté v době, kdy se znovu začíná se sportem naostro.

Všichni z mužstva vyrazili s rouškami, stejně tak posádka letadla. Ráno byl Bayern znovu testován na koronavirus. Všichni negativní - už popáté. Karanténový týden v hotelu v Unterschleissheimu měl proběhnout hladce.

Nejdůležitější cestující nechyběl na palubě: kanonýr Robert Lewandowski. Má nastoupit dvanáct týdnů poté, co utrpěl zlomeninu holenní kosti v levém kolenním kloubu v úvodním osmifinálovém duelu Ligy mistrů na hřišti Chelsea.

„Cítím se lépe než kdy jindy!" varuje soupeře, že bude opět nebezpečnou zbraní. Kvůli koronavirové pauze přišel vlastně jen o tři soutěžní zápasy.

Domácímu snaživému nováčkovi dnes chybí trenér Urs Fischer. Po smrti tchána už se sice vrátil z Curychu, k týmu se však může připojit až po druhém negativním testu v úterý. Ve funkci kouče jej nahradil asistent Markus Hoffmann.

„Během zápasu nebudeme v kontaktu. Na to není čas. Tento týden jsme ale po nocích pracovali s videozáznamy," poznamenal Hoffmann.

Zápasy duchů, tak v Německu nazývají současné duely bundesligy. Tradiční hymna domácích Eisern Union od Niny Hagen ale na úvod nebude chybět.

Reklama