Hlavní obsah

Fenin pomohl Frankfurtu porazit Bochum, Šimák dal gól

FRANKFURT

Český fotbalista Martin Fenin a jeho řecký kolega z útoku Lyberopulos byli klíčovými postavami Frankfurtu při výhře 4:0 nad Bochumí v německé lize. Fenin připravil pro Lyberopulose dvě branky, navíc po faulu na českého reprezentanta byl hned v úvodu zápasu vyloučen hostující brankář Fernandes. Další z reprezentantů Michal Kadlec přispěl přihrávkou na gól k výhře Leverkusenu 3:1 v Mönchengladebachu. Gól Jana Šimáka pomohl Stuttgartu porazit Chotěbuz.

Článek

Frankfurt měl proti Bochumi vynikající start do zápasu. Již po pěti minutách hry Fenin unikl obraně a zastavil ho až faul brankáře Fernandese. Lyberopulos při penaltě nezaváhal a poslal Frankfurt do vedení. Za dalších sedm minut Feninovu střelu z 22 metrů zastavila branková konstrukce.

Krátce před poločasem český útočník zasprintoval s míčem podél pravé lajny, nacentroval na zadní tyč, kde volný Lyberopulos snadno pojistil vedení. Po změně stran ještě navýšil náskok Steinhöfer z přímého kopu a na konečných 4:0 upravil Russ.

Po trefě v minulém kole do sítě Schalke se Šimák gólově prosadil i na hřišti Chotěbuze, kde zvýšil na 2:0 pro Stuttgart. Po výborné přihrávce od Cacaua obešel dva protihráče a nedal šanci domácímu brankáři. Ukázal tak, že po zranění znovu nabírá formu, kterou měl na začátku sezony. Stuttgart pod novým trenérem Marcusem Babbelem ještě neprohrál.

Německý reprezentační útočník Stefan Kiessling byl hlavní hvězdou Leverkusenu při výhře nad posledním Mönchengladbachem. Nejprve dvěma góly poslal hosty do vedení, když mu na druhou trefu po brejku přihrál Kadlec, a následně připravil branku pro kolegu z útoku Helmese. Ten se dvanáctou trefou v sezoně osamostatnil na druhém místě tabulky střelců. Leverkusen po výhře ztrácí na vedoucí Hoffenheim již jen tři body.

Reprezentační brankář Jaroslav Drobný musel podruhé za sebou strávit porážku 0:1, po středečním zápase Poháru UEFA s Galatasarayem dnes Hertha nestačila na Schalke. Drobný si neporadil jen s hlavičkou domácího útočníka Asamoaha. Schalke se radovalo z výhru teprve podruhé z posledních sedmi utkání a poskočilo na šestou příčku, naopak Hertha klesla na čtvrtou.

Do dnešních bojů nezasáhl obránce Bielefeldu Radim Kučera, který kvůli úmrtí v rodině odjel do Česka. I bez něj ubránil Bielefeld bezbrankovou remízu s Dortmundem.

Bundesliga - 16. kolo:
Bielefeld - Dortmund 0:0, Chotěbuz - Stuttgart 0:3 (4. Hilbert, 63. Šimák, 68. Cacau), Frankfurt - Bochum 4:0 (7. z pen. a 43. Lyberopulos, 62. Steinhöfer, 64. Russ), Karlsruhe - Brémy 1:0 (83. Buck), Mönchengladbach - Leverkusen 1:3 (60. Jantschke - 25. a 37. Kiessling, 54. Helmes), Schalke - Hertha Berlín 1:0 (64. Asamoah).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články