Hlavní obsah

Hrdina fotbalového MS 2014 Götze po sezoně skončí v Dortmundu

Dortmund/Praha

Střelec vítězného gólu z finále fotbalového mistrovství světa 2014 Mario Götze opustí po sezoně Dortmund. Sedmadvacetiletý záložník ztratil místo v základní sestavě Borussie a už nefiguruje v plánech trenéra Luciena Favreho. Kam třiašedesátinásobný německý reprezentant odejde, zatím není jasné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mario Götze z Dortmundu během tréninku

Článek

"V létě spolupráci s Mariem Götzem ukončíme. Bylo to společné rozhodnutí po upřímném rozhovoru. Mario je opravdu skvělý kluk," řekl před dnešním bundesligovým duelem ve Wolfsburgu sportovní ředitel Borussie Mario Zorc.

Götze je produktem dortmundské akademie a za klub hrál od osmi let. V bundeslize debutoval už v sedmnácti a byl považován za jeden z největších talentů v zemi. V roce 2013 přestoupil za 37 milionů eur do konkurenčního Bayernu a stal se tehdy nejdražším německým fotbalistou.

Po třech sezonách se Götze z Mnichova do Dortmundu vrátil a podepsal čtyřletý kontrakt, který teď vyprší. Trenér Favre v minulých dnech uvedl, že bude těžké najít pro Götzeho v současném herním systému Borussie místo.

V seniorském národním týmu debutoval Götze jako osmnáctiletý a do roku 2017 za něj odehrál 63 zápasů. Vstřelil 17 gólů, ten nejslavnější ve finále mistrovství světa 2014 na Maracaná proti Argentině, kde jako střídající hráč rozhodl v prodloužení jediným gólem zápasu o čtvrtém titulu Německa v historii.

Reklama

Související témata: