Hlavní obsah

Štajner litoval, že jeho branka nepřinesla Hannoveru vítězství

HANNOVER

Fotbalový útočník Hannoveru Jiří Štajner se dostal do velké střelecké formy. V závěrečném utkání podzimní části německé bundesligy proti Bielefeldu zaznamenal čtvrtou branku z posledních šesti odehraných utkání, ale radost mu pokazila konečná remíza 1:1, po níž jeho celek přezimuje nebezpečně blízko sestupovým vodám.

Článek

Štajner byl v sobotním zápase od úvodních minut velmi aktivní a svůj dobrý výkon zúročil po půlhodině vedoucí trefou. "Po rohu jsem si naběhl na první tyč a hlavou to tam uklidil. Jsem rád, že jsem se trefil, ale škoda, že to nebyl vítězný gól. Měl jsem dát ještě jeden," litoval Štajner v rozhovoru pro ČTK.

Hannover se chtěl před zimní přestávkou vzdálit sestupovému pásmu, ale po remíze má před šestnáctou Chotěbuzí stále jen čtyřbodový náskok. "Přitom jsme hráli dobře, dobývali jsme jejich branku. Ale chybí nám takový větší klid. Možná nás v druhém poločase důležitost toho zápasu trochu svazovala," mínil český útočník, který věří, že se jeho tým na jaře zvedne.

"Proti Bielefeldu jsme potřebovali vyhrát. Máme 17 bodů, takže spokojenost s podzimem určitě není. Měli jsme taky spoustu zranění. Ale za tím, co bylo, jsme udělali tlustou čáru. Já myslím, že se z toho zvedneme, protože mančaft máme dobrý," pokračoval dvaatřicetiletý ofenzivní záložník.

Štajner patří k lídrům týmu

Zatímco Hannover se na podzim většinou trápil, Štajnerovi se dařilo. S čtyřmi vstřelenými brankami v lize patří k lídrům týmu, a to ještě několik utkání nuceně vynechal. Nejprve kvůli zranění zad a poté přednedávnem kvůli trestu za vyloučení proti Kolínu nad Rýnem. "Dá se říct, že mi ta pauza i pomohla. Odpočinul jsem si a dal jsem si trochu do pořádku ta záda," podotkl Štajner.

Výkony jeho týmu připomínaly den a noc. Hannover prohrál v Leverkusenu i ve Frankfurtu vysoko 0:4, a pak za týden dokázal zdolat Bayern Mnichov nebo Hamburk. "Zaplaťpánbůh za to, nebýt těchto vítězství, mohli jsme na tom být ještě hůř. Proti Bayernu jsme měli dobrý den, jim se tolik nedařilo a navíc nenastoupili v nejsilnější sestavě. No a Hamburk tady porážíme pravidelně," řekl Štajner.

Po slavném triumfu nad Bayernem ale přišla doma porážka 2:5 s překvapením soutěže Hoffenheimem. "Hráli super fotbal už ve druhé lize. Čekal jsem, že nebudou hrát o padáka, ale tím, že hrají takhle nahoře, mě ze začátku překvapili. Když jim to vydrží, určitě mohou hrát o titul," uvedl Štajner na adresu nováčka bundesligy.

Na Vánoce bude v Čechách

Bývalý český reprezentant před necelým rokem už moc nevěřil, že bude v Hannoveru pokračovat, ale výborné jarní výkony mu vynesly prodloužení smlouvy o další rok. "Momentálně je to takové na hraně. Samozřejmě ty góly mi pomáhají, je tu hodně zraněných, takže teď hraju. Ale je tu hodně kvalitních fotbalistů, šestnáct sedmnáct lidí, kteří chtějí hrát," komentoval Štajner svoji pozici v týmu.

V příštích dnech si od fotbalu odpočine, na Vánoce se vrací domů. "Jedu do Čech do Liberce. Fotbalově se mi teď daří, unavený moc nejsem, ale na svátky se vždycky těším. Odpočinek je jen jednou za půl roku," dodal Štajner. Dovolenou bude mít do konce prosince, 1. ledna začne Hannoveru příprava.

Reklama

Související témata: