Hlavní obsah

Fenin pomohl Frankfurtu vyhrát turnaj v Halle

Útočník Martin Fenin přispěl dvěma góly k vítězství fotbalistů Eintrachtu Frankfurt na sobotním halovém turnaji v Halle. Další dvě branky vstřelil i v neděli, kdy jeho tým obsadil třetí místo v turnaji, který sám pořádal.

Článek

V Halle český reprezentant otevřel už ve druhé minutě skóre finálového utkání, v němž Frankfurt porazil druholigový Ahlen 4:2. Stejně brzy se trefil i v prvním zápase základní části proti Osnabrücku, který skončil remízou 4:4.

Zápasy v hale Gerryho Webera sledovalo přes sedm tisíc diváků. "Atmosféra byla super. Diváci se bavili, i pro mě to bylo lepší než trénovat někde venku v zimě. Zahráli jsme si, trošku i pro legraci, i když to bylo samozřejmě naostro. Bylo to zpříjemnění přípravy," uvedl Fenin na svém webu. Eintracht v boji o postup ze skupiny zdolal Duisburg 6:2 a v semifinále zvítězil nad Bielefeldem 7:6.

Na domácím Licher Hessen Cupu odstartoval Fenin svou brankou opět ve druhé minutě cestu za vítězstvím 4:2 nad SV Wehen-Wiesbaden v základní skupině. Mezi střelce se pak zapsal i v utkání o třetí místo s Wolfsburgem, který Eintracht porazil 5:3. O šanci zahrát si další finále připravila Frankfurt semifinálová prohra 0:2 s Mohučí.

Dva góly na halovém turnaji v Dortmundu vstřelil obránce Michal Kadlec, jehož Leverkusen podlehl ve finále na penalty Mönchengladbachu. Nová posila Borussie Tomáš Galásek na turnaji nestartovala. Kadlec přispěl gólem k výhře 4:1 nad Mönchengladbachem v úvodním utkání. Oba týmy se znovu potkaly ve finále Hyundai Cupu a díky dalšímu zásahu bývalého sparťana vedl Bayer už 2:0, po remíze 4:4 však Kadlecův tým podlehl v rozstřelu 3:4.

Reklama