Hlavní obsah

Drobný je podle protihráčů druhý nejlepší brankář bundesligy

BERLÍN

Podzimní výkony v brance Herthy Berlín vynesly českému brankáři Jaroslavu Drobnému i respekt protihráčů. Ti Drobného dokonce zvolili v anketě magazínu Kicker druhým nejlepším brankářem německé bundesligy. Ocenění se od Kickeru dočkal i záložník Filip Trojan ze St. Pauli, jehož magazín vyhlásil nejlepším ofenzivním záložníkem druhé ligy.

Článek

Brankářskou jedničkou německé reprezentace je Rene Adler z Leverkusenu a stejně tak je tomu i v bundeslize. Adlerovo jméno zaškrtlo 61,6 procenta hráčů, zatímco druhý Drobný získal 9,2 procenta hlasů. Absolutní hvězdou podzimu byl podle hráčů Franck Ribéry z Bayernu, na druhé místo vynesly výborné podzimní výkony kanonýra Hoffenheimu Vedada Ibiševiče.

O nejlepších hráčích druhé ligy podle Kickeru rozhodovaly statistiky. Mezi ofenzivními záložníky vyhlásil list suverénním vítězem Trojana, který měl na podzim při hodnocení výkonů v jednotlivých kolech velmi solidní průměrnou známku 3,0; navíc přidal i tři góly a čtyři asistence. Druhý skončil Timo Gebhard z Mnichova, který na počátku ledna přestoupil do Stuttgartu. Zda bude do první ligy následovat i Trojan, to ukážou až další týdny.

Reklama