Hlavní obsah

Jarolím: Kolotoč kolem Beckhama je opravdu šílený

S velkým úžasem hleděl český reprezentační záložník ve službách německého Hamurku David Jarolím na to, co se kvůli Davidu Beckhamovi dělo během přípravného fotbalového utkání mezi jeho celkem a AC Milán v Dubaji. Nakonec byl při svém debutu šťastnější anglický reprezentant, jehož AC vyhrálo 4:3 na penalty. „Nás Beckham ani tolik nezajímal. On nebyl nikdy můj idol,“ prozradil Jarolím.

Článek

Jak jste si užíval zápas proti Beckhamovi?

Já to takhle nebral. Nás Beckham ani tolik nezajímal. Nebylo to tak, že jsme mu sem přijeli sehrát zápas na uvítanou s AC Milán... On nebyl nikdy můj idol, i když respekt k tomu, co dokázal, mám veliký.

Jaký na vás udělal dojem?

Těžko ho hodnotit za poločas, ale v noze to pořád má: nákop, standardky. Jak na tom ale opravdu je, ukáže až italská liga.

Zastínil pozorností všechny hvězdy AC Milán v čele s Ronaldinhem?

Ten kolotoč kolem něj je fakt šílený. Je to veliké divadlo. Co jsme do Dubaje přiletěli, panovala tady kvůli němu mánie. S klukama jsme si říkali, že to pro ostatní hráče AC Milán asi nebude jednoduché, když se pozornost všech soustředí jen na Beckhama. Každý se s ním chce fotit, v hledišti byla strašná spousta fanoušků, kteří z Itálie přiletěli kvůli němu.

Dokázal byste se vžít do jeho role?

Nezávidím mu. Nedovedu si představit, jak se při tom všem dokáže koncentrovat na fotbal.

Setkal jste se s ním?

Po zápase jsme měli se sponzory a hráči AC večeři. Všechno se točilo kolem Beckhama. Prostě blázinec. Spíš jsem si chvilku pokecal s Markem Jankulovským. Po zápase jsme si vyměnili dres, ale až na té večeři bylo víc času na povídání.

Jak se vám zamlouval zápas s AC Milán?

Bylo to hezké zpestření. Pro nás první zápasový test po nějakých sedmnácti dnech. My jsme sem přiletěli prakticky jen na tohle utkání. Sice to byl přátelák, ale mělo to celkem spád.

Reklama

Související témata: