Hlavní obsah

Rajnoch po přestupu do Chotěbuzi: Konečně to vyšlo

Kapitán fotbalistů Mladé Boleslavi si může oddechnout. Po neustávajících spekulacích o své budoucnosti má konečně jasno. Ze středočeského klubu odchází na půlroční hostování s následnou opcí na přestup do Chotěbuzi, šestnáctého celku německé bundesligy. "Jsem rád, že se to konečně podařilo," nechal se ve středu slyšet osmadvacetiletý středopolař.

Článek

Jak jste vnímal neustálé spekulace o vašem dalším působení?

Už toho mám za sebou docela dost, takže by mě to rozhodit nemělo. Ale pokaždé je zvláštní, když se kolem vás něco takového děje. Musím říci, že už to bylo trochu  na hlavu, protože se nevědělo, jestli se to podaří, nebo ne. Dlouho to nevycházelo, proto jsem rád, že se to konečně povedlo.

Jak budete vzpomínat na své působení v dresu Mladé Boleslavi?

Hodně se mně tu líbilo a klubu za hodně vděčím. Díky Boleslavi jsem si zahrál evropské poháry a také se dostal do reprezentačního výběru. Mám z toho smíšené pocity, protože z Boleslavi se mně nebude odcházet lehce.

Co pro vás přestup do Chotěbuzi znamená?

Je to pro mě nová výzva a možný posun v kariéře. Dá se říci, že nastal správný moment na další krok v mé kariéře. Musím se s tím poprat a za půl roku se uvidí, zda jsem se vydal správnou cestou.

Mrzelo by vás hodně, kdyby Chotěbuz za půl roku neuplatnila opci?

Kdyby to nevyšlo, nedělal bych z toho žádnou vědu a vrátil se do Mladé Boleslavi.

Kdy odjíždíte do Německa?

Prakticky okamžitě. Kolem třetí hodiny odpolední bych se tam měl už hlásit a ve čtvrtek odjíždíme na soustředění na Kypr.

Nebojíte se bojů o záchranu, přeci jen Chotěbuz je v bundeslize až na šestnácté příčce...

V takové pozici jsem již hrával několikrát, takže z toho strach nemám. Už jsem cítil, že nastal ten pravý čas odejít a vyzkoušet zase něco nového.

Myslíte si, že vás přestup do bundesligy nasměřuje více k reprezentaci?

To nevím, protože nezáleží, v jakém klubu hrajete, ale jaké podáváte výkony na hřišti.

Jak si podle vás Boleslav povede ve druhé části sezóny?

I beze mě je klub mezi třemi nejlepšími u nás. Věřím, že mě dokáží nahradit, a že se kluci poperou o mistrovský titul.

Rozebíral jste s někým přestup do Chotěbuzi?

Ptal jsem se Michala Papadopulose, který v Chotěbuzi hrával. Bavili jsme se o hráčích, o trenérovi i o zázemí. Také jsem mluvil se sportovním ředitelem německého klubu a trenérem Prašnikarem.

Reklama

Související témata: