Hlavní obsah

Trojan odmítl v St. Pauli novou smlouvu a stále vyčkává

Ani týden před koncem přestupového období nemá fotbalista Filip Trojan jasno o své budoucnosti. V druholigovém St. Pauli stále nepodepsal novou smlouvu a je možné, že se ho klub pokusí urychleně prodat do nejvyšší soutěže, jinak by hráče v létě ztratil bez náhrady.

Článek

"St. Pauli mu nabídlo tříletou smlouvu a trvá na tom, že ji okamžitě podepíše. Ale Filip se nechce dostat pod tlak a je možné, že se o jeho budoucnosti definitivně rozhodne až v létě," citoval v pátek deník Hamburger Morgenpost hráčova agenta Otto Luttropa. Trojan se nechce k situaci příliš vyjadřovat. "Už jsem mluvil s trenérem Stanislawským i manažerem Schultem. A oni už vědí," řekl podle deníku Bild.

Podle německých médií stojí o nejlepšího ofenzivního záložníka druhé ligy hned několik bundesligových klubů, ale veřejně svůj zájem zatím neprojevily. "Nechápu to. Asi to bude tím, že v první lize sázejí na větší a silovější hráče, zatímco Filip nabízí spíše kreativitu a charakter," řekl na adresu 172 centimetrů vysokého špílmachra Luttrop.

Trojan by mohl ještě strávit jaro v St. Pauli a o své budoucnosti se rozhodnout podle situace v tabulce. "Každému je jasné, že Filip potřebuje do bundesligy, aby se mohl dostat do české reprezentace a na konci kariéry se měl za čím ohlížet," uvedl Luttrop. Pokud by St. Pauli dokázalo z podzimního sedmého místa vybojovat postup, zůstal by.

Tak dlouho se ale hamburskému klubu nechce čekat. "Chceme mít jasno. S Trojanem a Ludwigem (další hráč, který nechce prodloužit smlouvu) si promluvím. A zároveň za ně začneme shánět náhradu. Každý se musíme jednou rozhodnout," prohlásil trenér Holger Stanislawski.

Reklama