Hlavní obsah

Bayern deklasoval v Německém poháru Stuttgart

BERLÍN

Impozantním způsobem si fotbalisté Bayernu Mnichov zajistili postup do čtvrtfinále Německého poháru. Obhájci trofeje v úterý zvítězili ve Stuttgartu 5:1, a to ještě Ribéry neproměnil pokutový kop.

Článek

Více než 55 000 diváků ve vyprodaném hledišti sledovalo od začátku střelecký koncert hostů. Už po čtvrthodině vedl Bayern 2:0, když se trefili Schweinsteiger a Ribéry.

Tomu pak sice domácí brankář Lehmann zneškodnil penaltu, ale ještě před poločasem zvýšil Toni, po přestávce si při dalším pokutovém kopu mnichovského celku počínal úspěšněji Schweinsteiger a pátý gól přidal v 59. minutě Zé Roberto. Až v závěru za domácí mužstvo snížil Gomez.

Do čtvrtfinále postoupily i celky Hamburku, jemuž zajistil výhru hattrick chorvatského střelce Ivici Oliče, Schalke a druholigová Mohuč. Ta zvítězila 3:1 ve Freiburgu, kde jedinou branku domácích vstřelil český obránce Pavel Krmaš. Zbývající zápasy se hrají ve středu.

Osmifinále fotbalového Německého poháru:
Jena (III) - Schalke 1:4, Hamburk - Mnichov 1860 (II) 3:1, Freiburg (II) - Mohuč (II) 1:3, Stuttgart - Bayern Mnichov 1:5.

Reklama

Související témata: