Hlavní obsah

Deset Čechů se chystá na start bundesligy

PRAHA

Kdyby přišel do bundesligy ještě jeden český obránce nebo se z hostování v Rakousku vrátil hamburský Miroslav Štěpánek, měl by český fotbal v nejvyšší německé soutěži solidní jedenáctku. Deset týmů má totiž na soupisce českého fotbalistu. Všichni mohou už na konci tohoto týdne zasáhnout do prvního jarního kola bundesligy.

Článek

Nováčkem je Jan Rajnoch, který přišel v lednu do zachraňující se Chotěbuzi z Mladé Boleslavi. O udržení v nejvyšší soutěži bude bojovat s poslední Borussií Mönchengladbach Tomáš Galásek, který podzim odehrál v ostravském Baníku.

Záchranářské práce čekají také Radima Kučeru v Bielefeldu a Jiřího Štajnera v Hannoveru. Nad propastí je i Frankurt Martina Fenina, který stejně jako Štajner dal na podzim čtyři góly. Střed tabulky, odkud je však blíž k propadlišti než k pohárové Evropě, drží Jan Šimák se Stuttgartem a Jan Šimůnek s Wolfsburgem, v jehož dresu na podzim ale sbíral jen minuty.

Zbývající trio má lepší jarní vyhlídky. Kapitán Hamburku David Jarolím může pomýšlet i na titul, zejména kdyby jeho tým porazil v pátek Bayern Mnichov. Prakticky stejné šance má i Jaroslav Drobný, který se po zlomenině obratle chystá na návrat do branky berlínské Herthy, a Michal Kadlec s Leverkusenem, který změnil jeho hostování v přestup. Všichni tři mají reálnou šanci zahrát si na podzim evropské poháry.

Češi v bundeslize
Jaroslav DROBNÝ (B) Hertha Berlín (3. – 33)
David JAROLÍM (Z) Hamburger SV (4. – 33)
Michal KADLEC (O) Bayer Leverkusen (5. – 32)
Jan ŠIMŮNEK (O) VfL Wolfsburg (9. – 26)
Jan ŠIMÁK (Z) VfB Stuttgart (10. – 25)
Martin FENIN (Ú) Eintracht Frankfurt (12. – 19)
Jiří ŠTAJNER (Ú) Hannover 96 (13. – 17)
Radim KUČERA (O) Arminia Bielefeld (14. – 14)
Jan RAJNOCH (Z) Energie Chotěbuz (16. – 13)
Tomáš GALÁSEK (Z) Mönchengladbach (18. – 11)
Pozn.: Za jménem hráče je v závorce uvedena jeho pozice na hřišti (B – brankář, O – obránce, Z – záložník, Ú – útočník. Dále je uveden klub a v závorce za ním aktuální místo v tabulce – získané body.

Bayern věří v obhajobu

Německo je zvědavé, jak si povede podzimní zázrak z Hoffenheimu. Tým z třiapůltisícového městečka u Sinsheimu otevřel o víkendu novou Rhein-Neckar Arenu, kam se přestěhoval z Mannheimu, kde dočasně působil. Prodáno už je dvacet tisíc permanentek, kapacita hlediště je o deset tisíc větší.

V přípravě Hoffenheim ztratil nejlepšího střelce bundesligy Ibiševiče, jehož osmnáct podzimních gólů těžko nahradí Herdling, povolaný z rezervy, hrající čtvrtou ligu, kde se mu střelecky dařilo.

Bayern Mnichov udržel svůj klenot Ribéryho a věří v obhajobu. Na titul však mohou pomýšlet již zmíněné tři celky s českými reprezentanty. První až pátý tým tabulky dělí jen tři body.

O evropské poháry bude bojovat ještě jedenáctý Kolín nad Rýnem. Vyrovnaná je i dolní část osmnáctičlenné tabulky. Sedmnáct jarních kol bundesligy tedy bude velice zajímavých.

Reklama

Související témata: