Hlavní obsah

Vedoucí tým bundesligy Hoffenheim možná na čas přijde o gólmana

HOFFENHEIM

Senzačního lídra německé fotbalové ligy Hoffenheim možná potkají další velké nepříjemnosti. V úvodním jarním zápase proti Chotěbuzi se nováčkovi soutěže zranil brankář Timo Hildebrand a páteční prohlídka určí, zda bude muset na operaci. Hoffenheim tak může po kanonýrovi Vedadu Ibiševičovi, který si v polovině ledna přetrhl přední zkřížený vaz a bude mimo hru až šest měsíců, přijít o druhou velkou oporu.

Foto: www.kwick.de

Německý brankář Timo Hildebrand´- ilustrační fotografie

Článek

Hildebrandovi obnovená premiéra v bundeslize po návratu z Valencie pořádně zhořkla. Po srážce s hostujícím kapitán Timem Rostem musel po hodině hry s podlitinou na noze přenechat místo náhradníkovi Danielu Haasovi a nyní mu hrozí operace.

První vyšetření sice zlomeninu stydké kosti neodhalila, ale Hildebranda postižené místo stále bolí. "Rozhodně není schopen hrát. Stále cítí bolest v oblasti stydké kosti a ve svalech. V pátek se podrobí dalšímu vyšetření a pak se rozhodneme, zda bude muset na operaci," řekl dnes trenér Hoffenheimu Ralf Rangnick.

Devětadvacetiletý gólman si udělal jméno především v sezoně 2006/07, kdy vychytal Stuttgartu po patnácti letech mistrovský titul. V létě potom odešel do Valencie, odkud v prosinci zamířil do Hoffenheimu. Kvalitní výkony vynesly Hildebrandovi několikrát pozvánku do národního týmu, celkem za německou reprezentaci odchytal sedm zápasů.

Reklama

Související témata: