Hlavní obsah

Klose zajistil Bayernu výhru nad Dortmundem dvěma góly v závěru

MNICHOV

Až dvě branky Miroslava Klose v závěru zápasu zajistily fotbalistům Bayernu Mnichov v německé lize vítězství 3:1 nad Dortmundem. Obhájce titulu využil sobotního zaváhání soupeřů a na vedoucí Hoffenheim se dotáhl na rozdíl jediného bodu.

Článek

Bayern zaspal úvod zápasu, v němž po 100 sekundách hry otevřel skóre hostující Nelson Valdéz. Domácí se vyrovnání dočkali ve 24. minutě, kdy přesně mířil Zé Roberto. Nerozhodný stav svítil na světelné tabuli ještě tři minuty před koncem, než se prosadil Klose. Německý útočník s polskými kořeny záhy výhru ještě potvrdil.

Důležitý krok k záchraně udělali fotbalisté Chotěbuzi, kteří doma porazili Hannover 3:1. V základní sestavě vítězů tentokrát chyběl český defenzivní záložník Jan Rajnoch, který po úvodních dvou nepřesvědčivých výkonech začal jen na lavičce a do hry naskočil na závěrečnou čtvrthodinu. Za hosty hrál po celé utkání Jiří Štajner.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:
Bayern Mnichov - Dortmund 3:1 (87. a 90.+1 Klose, 24. Zé Roberto - 2. Valdéz), Chotěbuz - Hannover 3:1 (39. Rangelov, 69. Skela, 74. Angelov - 82. Fahrenhorst).

Reklama

Související témata: