Hlavní obsah

Hoffenheim chce proti Kadlecově Leverkusenu zvýšit náskok na čele

MNICHOV/PRAHA

Se sebedůvěrou jdou do pátečního utkání bundesligy fotbalisté Hoffenheimu. Nováček soutěže, který se nadále drží na čele tabulky, přivítá pátý Leverkusen. Pokud tým s českým obráncem Michalem Kadlecem prohraje, bude na vesnický klub ztrácet již devět bodů. „Budeme útočit a Leverkusenu jako konkurentu na pohárové pozice odskočíme na devět bodů,“ je přesvědčený trenér Ralf Rangnick.

Článek

Hoffenheim se podruhé v lize představí v nové Rhein-Neckar Aréně a pokud zvítězí, dostane své pronásledovatele pod tlak. Druhý Bayern ztrácí bod, třetí Hertha Berlín dva a čtvrtý Hamburk tři. „Když je člověk nahoře, chce tam pochopitelně zůstat,“ říká Andreas Beck, který si při středeční prohře Němců s Norskem odbyl reprezentační debut.

Optimismus fanouškům Hoffenheimu přináší pohled do statistik. Jejich oblíbenci doma zatím neprohráli a jako jediný celek dokázali vyhrát v aktuální sezóně 12 zápasů. Navíc se po zdravotních problémech vrací brankář Timo Hildebrand, dvouzápasový trest za červenou kartu si odpykal ofenzivní hráč Carlos Eduardo.

Mimo hru tak zůstává jen dlouhodobě zraněné kanonýr Vedad Ibiševič. Hoffenheim odstartoval jaro vítězstvím 2:0 nad Chotěbuzí, minulý týden zachraňoval v předposlední minutě remízu 1:1 v Mönchengladbachu. „Očekávám bitvu dvou ofenzivních týmů,“ nechal se slyšet padesátiletý Rangnick.

Leverkusen chce napravit zaváhání z minulého kola

Leverkusenu, který doma na podzim smetl nováčka 5:2, start jarní části příliš nevyšel. Na úvod sice přivezl bod po remíze 1:1 v Dortmundu, poté ale vyhořel v důležitém duelu proti Stuttgartu. Hosté vyhráli 4:2 a přiblížili se tak svěřencům trenéra Bruna Labbadii na rozdíl dvou bodů. „Na ten zápas musíme rychle zapomenout,“ uvědomuje si bývalý skvělý útočník. Labaddia bude postrádat distancovaného Chilana Vidala.

Šlágrem 20. kola bundesligy je souboj třetí Herthy Berlín s druhým Bayernem Mnichov. Těžký úkol tak čeká českého reprezentačního gólmana v dresu domácích Jaroslava Drobného. Frankfurt se snad již uzdraveným útočníkem Feninem změří síly s Wolfsburgem. Za ten by mohl nastoupit stoper Jan Šimůnek. Hannover bez zraněného Jiřího Štajnera hostí rozjetý Stuttgart. V neděli čtvrtý Hamburk s Davidem Jarolímem přivítá Bielefeld, Chotěbuz s Janem Rajnochem zajíždí do Dortmundu.

Reklama