Hlavní obsah

Parádní gól Kurányiho Schalke výhru v derby nepřinesl

GELSENKIRCHEN/PRAHA

Ani parádní gól bývalého německého reprezentanta Kevina Kurányiho nepřinesl fotbalistům Schalke výhru v páteční předehrávce 21. kola bundesligy proti Dortmundu. Kurányi se trefil ve 20. minutě, hosté dokázal v tradičním derby vyrovnat devět minut před koncem díky Zidanovi. Před utkáním německá policie zadržela 50 chuligánů Dortmundu, kteří po strážcích pořádku házeli světlice.

Článek

Hned v úvodu ostře zajel Boateng do domácího Krstajiče, kterému ze hřiště museli pomoci kluboví lékaři a kapitán Schalke kulhal i po svém návratu na trávník. Už v 10. minutě ovšem zraněný Srb putoval na střídačku a nahradit jej musel Halil Altintop. Tradičně drsný průběh derby (již 133.) potvrdil za okamžik Asamoah, který v souboji trefil rukou Owomoyelu a ten si musel odejít ošetřit krvácející zranění v obličeji.

První šanci duelu měl Kurányi ve 14. minutě, po centru Kobiashviliho hlavou zamířil těsně vedle pravé tyče. Německý reprezentant si spravil chuť ve 20. minutě. Do pasu Altintopa se Kurányi položil a parádním gólem otevřel skóre. Hrubě zaváhal bránící Subotič. Dortmund se za půlicí čáru dostával stěží, na hrotu operující Frei neměl od spoluhráčů téměř žádnou podporu.

Hosté si první šanci vypracovali až v 51. minutě, Hajnal pálil sice pohotově, ale nepřesně. Subotič nehrál vydařený zápas, po hodině netrefil dlouhý nákop a poslal tak do šance aktivního Kurányiho. Ten ale nabídnutou příležitost nevyužil. Minelu předvedl i kapitán Schalke Jones, stihl ale dosprintovat unikajícího Zidana a míč mu čistě vypíchnout.

Egyptský útočník si vedl lépe v 81. minutě. Hosté svého soupeře v pokutovém území přečíslili a Zidan nedal z 15 metrů brankáři šanci. Gólman Neuer se vytáhl o čtyři minuty později po další ráně Zidana. Dortmund může být za bod rád, po zimní přestávce ovšem stále na výhru čeká.

Německo, 21. kolo:
Schalke - Dortmund 1:1 (20. Kurányi - 81. Zidan).

Reklama

Související témata: