Hlavní obsah

Drobný nezabránil porážce Herthy, Bayern prohrál s Kolínem

Fotbalisté Herthy Berlín s Jaroslavem Drobným v brance prohráli sobotní utkání 21. kolo bundesligy na hřišti Wolfsburgu 1:2 a přepustili tak první místo Hoffenheimu. Nováček soutěže remizoval 3:3 ve Stuttgartu, navíc neproměnil v nastavení penaltu. Mnichovský Bayern v ostře sledovaném utkání prohrál s Kolínem nad Rýnem 1:2.

Článek

Vedoucí celek tabulky vedl ve Wolfsburgu, pak se dvakrát prosadil ex-teplický útočník Edin Džeko a zařídil tak sesazení Herthy z první příčky. Džeko ve třech jarních zápasech vstřelil pět gólů. Celý zápas odehrál domácí bek Jan Šimůnek.

Hoffenheim byl blízko k vítězství ve Stuttgartu, v nastavení ale neproměnil penaltu Salihovič. Tři góly hostí vstřelil kanonýr Demba Ba, v dresu domácích se dvakrát prosadil Gomez, 72 minut odehrál Jan Šimák. Nováček soutěže má stejně bodů jako Berlíňané, ale lepší skóre.

Další zklamání má za sebou Bayern, který prohrál třetí ze čtyř utkání po zimní přestávce. Kouč Klinsmann sice postavil útočníka Podolskiho, který v létě odchází právě do Kolína, domácím ale k vítězství nepomohl. Zápas ovlivnila neuznaná regulérní branka Kloseho, hosté poté dvakrát potrestali chybu domácí obrany a Bayernu nepomohlo ani snížení van Buytena šest minut před koncem.

Brémy po gólu Rangelowa v poslední minutě prohrály 1:2 v Chotěbuzi, za kterou odehrál 12 minut Jan Rajnoch. Šťastnou výhru v Karlsruhe slaví Frankfurt, jediný gól zařídil v 54. minutě Caio. Poprvé po osmi zápasech bez vítězství uspěl Mönchengladbach, který porazil 3:2 Hannover.

Pokud Hamburk porazí v nedělní dohrávce Leverkusen, bude mít na čele dvoubodový náskok.

Německá liga, 21. kolo:
Bayern Mnichov - Kolín nad Rýnem 1:2 (84. van Buyten - 22. Ehret, 33. Brosinski), Bielefeld - Bochum 1:1 (83. Mijatovič - 30. Klimowicz), Chotěbuz - Brémy 2:1 (51. Iliev, 90. Rangelov - 46. Almeida), Karlsruhe - Frankfurt 0:1 (54. Caio), Mönchengladbach - Hannover 3:2 (36. Baumjohann, 43. Marin, 83. Neuville - 53. Pinto, 77. Schulz), Stuttgart - Hoffenheim 3:3 (31. a 63. Gomez, 26. Cacau - 24., 45. a 67. Ba), Wolfsburg - Hertha Berlín 2:1 (72. a 84. Džeko - 62. Cícero).

Reklama

Související témata: