Hlavní obsah

Drobného Hertha je po výhře nad Mönchengladbachem opět v čele

Fotbalisté Herthy Berlín se po týdnu vrátili do čela německé ligy díky výhře 2:1 nad posledním Mönchengladbachem. Na prvním místě mají jednobodový náskok před Hamburkem, který však má nedělní dohrávku s Wolfsburgem k dobru.

Článek

Hertha se v sobotu opět mohla spolehnout na českého brankáře Jaroslava Drobného, který předvedl několik dobrých zákroků. Nestačil pouze na pokutový kop Bradleyho, který už jen snížil vedení domácích, které zařídili v první půli Voronin s Dardaiem. Za hosty nenastoupil Tomáš Galásek, kterého trávní střevní chřipka.

Hertě k posunu do čela tabulky pomohla i bezbranková remíza Hoffenheimu na hřišti Dortmundu, kde oba soupeři dohrávali posledních 12 minut v deseti. Po vzájemné potyčce byli vyloučeni Kehl s Weissem. Hoffenheim ztrácí na berlínského rivala dva body.

Překvapení se zrodilo v Hannoveru, kde Leverkusen prohrál 0:1. Jediná branka padla po půlhodině hry, kdy hostující obranu rozebrali Schlaudraff s Brugginkem, který střílel do prázdné branky. Za vítěze odehrál celé utkání Jiří Štajner, stejně jako na straně hostů Michal Kadlec.

Další čeští fotbalisté se museli s porážkou. Chotěbuz, za kterou hrál od 43. minuty Jan Rajnoch, sice v Bochumi dvakrát vedla, nakonec však prohrála 2:3. Bez bodu zůstal i Frankfurt, který sice v duelu se Schalke devět minut před koncem vyrovnal, ale vzápětí opět inkasoval. Celé utkání za Eintracht odehrál Martin Fenin, který se však příliš neprosadil a do statistik si připsal pouze pátou letošní žlutou kartu. Přijde tak o příští zápas s Bielefeldem.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:
Bochum - Chotěbuz 3:2 (11. Epalle, 54. Fuchs, 79. Pfertzel z pen. - 2. Iliev, 50. Jula), Dortmund - Hoffenheim 0:0, Frankfurt - Schalke 1:2 (81. Fink - 39. Rafinha, 83. Westermann), Hannover - Leverkusen 1:0 (33. Bruggink), Hertha Berlín - Mönchengladbach 2:1 (28. Voronin, 44. Dardai - 69. Bradley z pen.).

Reklama

Související témata: