Hlavní obsah

Džeko na jaře dál září a pomohl Wolfsburgu před Bayern

BERLÍN

První domácí porážka v sezóně připravila fotbalisty Hamburku o první místo v německé lize. Tým vedený kapitánem Davidem Jarolímem v neděli podlehl 1:3 Wolfsburgu a ve 22. kole přepustil vedení v tabulce Hertě Berlín, která v sobotu zdolala Mönchengladbach.

Článek

Wolfsburg se dostal v tabulce na čtvrté místo o skóre před Bayern Mnichov, který jen remizoval 0:0 s Brémami. Obhájce titulu nedokázal v domácí soutěži vyhrát už pošesté za sebou a na vedoucí Herthu ztrácí čtyři body. Bayern přitom hrál téměř celý zápas proti deseti poté, co byl v 15. minutě vyloučen Naldo.

Hvězdou zápasu v Hamburku se stal brazilský útočník Grafite, který nastoupil dva týdny po operaci menisku a vstřelil dva góly. Ve 12. minutě otevřel skóre z penalty nařízené za faul na bývalého teplického útočníka Džeka, který potvrdil skvělou střeleckou formu a v závěru svou jedenáctou brankou v letošním ročníku pojistil výhru hostů. Bosenský reprezentant dal ve čtyřech jarních zápasech šest gólů. Džeko odpověděl po čtyřech minutách na trefu Peruánce Guerrera, jenž vykřesal hostům naději.

Jarolím odehrál za Hamburk celý zápas, spokojenější však byl po závěrečném hvizdu na druhé straně obránce Jan Šimůnek, který rovněž vydržel na hřišti celých 90 minut.

Zápas Karlsruhe se Stuttgartem začal se zpožděním, protože autobusu s týmem hostů zatarasily před stadiónem cestu stovky fanoušků. Řidič nakonec musel vjet do areálu jinudy. Na rizikové regionální derby dohlíželo přes 1000 příslušníků bezpečnostních složek, kteří měli plné ruce práce i po utkání, aby zamezili šarvátkám mezi tábory obou mužstev. Stuttgart vyhrál 2:0, záložník Jan Šimák zůstal tentokrát na lavičce.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:
Brémy - Bayern Mnichov 0:0, Hamburk - Wolfsburg 1:3 (72. Guerrero - 12. z pen. a 24. Grafite, 76. Džeko), Karlsruhe - Stuttgart 0:2 (50. Elson, 88. Khedira).

Reklama

Související témata: