Hlavní obsah

Wolfsburg bude trénovat na "Magathově hoře"

WOLFSBURG

Fotbalisté Wolfsburgu již nyní prohánějí špičku německé ligy, ale do budoucna by měli patřit k hlavním kandidátům na titul. Pomoci jim k tomu má i vynález trenéra Felixe Magatha. Kouč si v novém tréninkovém centru nechal vybudovat speciální "horu", na které budou jeho svěřenci od příštího týdne nabírat fyzickou kondici.

Článek

"Hora" je sice jen 3,5 metru vysoká, ale nabízí hned několik možností fyzické přípravy. Vedou na ni dvě sprinterské rampy. Jedna 65 metrů dlouhá s desetiprocentním sklonem a druhá osmnáctimetrová dokonce se sklonem 24 procent. "Svaly mě úplně pálí," svěřil se reportér deníku Bild, který měl možnost "Magathovu horu" vyzkoušet ještě před fotbalisty.

"Je to brutálně příkré a tedy brutálně dobré," pochvaluje si svůj vynález Magath. S úsměvem prozradil, že hráči budou nahoru navíc vybíhat se dvěma medicinbaly v rukou.

Pro své svěřence, mezi které patří i český stoper Jan Šimůnek, připravil i další ďábelské disciplíny. Kromě sprinterských ramp na "horu" budou fotbalisté vybíhat také po schodech vysokých až půl metru. Navíc je hned vedle připraveno pískoviště o rozměrech 25x40 metrů, které bude hráčům stěžovat pohyb při sprintech.

Pětapadesátiletý Magath si v nově vytvořeném tréninkovém centru nechal postavit také dvě hrací plochy o různých velikostech, aby se dala simulovat hra na stadiónech s jinými rozměry trávníku. "Všechny nápady inicioval sám Magath," řekl architekt Martin Wentzel, jenž se podílel na projektu tréninkového centra, které Wolfsburg přišlo na 1,5 miliónu eur (asi 41,5 miliónu korun).

Reklama