Hlavní obsah

Trápící se Bayern vypadl i z Německého poháru

BERLÍN

Krize Bayernu Mnichov se projevila i v Německém poháru. Svěřenci trenéra Jürgena Klinsmanna, kteří po zimní pauze vyhráli pouze jedno z pěti utkání, ve středu vypadli ve čtvrtfinále po porážce 2:4 s Leverkusenem.

Článek

Obhájci pohárového prvenství tak prohráli v soutěži poprvé od prosince 2006, kdy je stejným výsledkem vyřadily Cáchy. Vítězství Leverkusenu, za který odehrál celý zápas Michal Kadlec, se navíc zrodilo před rekordní klubovou kulisou. Bayer totiž na jaře hraje kvůli úpravám svého stadionu v Düsseldorfu, kam ve středu našlo cestu 50 500 fanoušků.

Do semifinále Německého poháru postoupil také Hamburk kapitána Davida Jarolíma díky vítězství 2:1 nad druholigovým Wehenem a Brémy, které vyhrály 5:2 ve Wolfsburgu. V jeho obraně nastoupil i Jan Šimůnek a porážku neodvrátily ani dva góly bývalého teplického útočníka Edina Džeka. Bosenský reprezentant v součtu s ligou vstřelil v pěti jarních zápasech osm gólů.

V úterý vyřadila druholigová Mohuč favorizované Schalke.

Čtvrtfinále Německého fotbalového poháru:
Wolfsburg - Werder Brémy 2:5 (10. a 42. Džeko - 3. a 55. z pen. Diego, 71. a 89. Pizarro, 7. Özil), Hamburk - Wehen Wiesbaden (II) 2:1 (17. vlastní Kopilas, 36. Petrič - 85. Schwarz), Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 4:2 (54. Barnetta, 61. Vidal, 70. Helmes, 90.+2 Kiessling - 72. Lucio, 74. Klose).

Reklama

Související témata: