Hlavní obsah

Bayern hledá gólmana, vážný zájem má o Drobného

MNICHOV

O brankáře Herthy Berlín a české fotbalové reprezentace Jaroslava Drobného má vážný zájem Bayern Mnichov. Vedení klubu se netají tím, že s výkony současné jedničky Michaela Rensinga není spokojené. Drobný je v trojici velkoklubem vyhlédnutých gólmanů na prvním místě.

Článek

„Vzhledem k situaci Bayernu, kterému se daří v Lize mistrů a naopak klopýtá v bundeslize, se zatím vedení nechce oficiálně vyjadřovat. Situace teď nemá řešení. Nechtějí ještě víc znervóznět Rensinga,“ řekl Právu zdroj blízký vedení Bayernu.

„Teď potřebujeme klid, protože bojujeme na dvou důležitých frontách. Rensing má naši důvěru. V rámci přípravy letních přestupů hledáme optimální řešení na více místech v mužstvu, což je ale standardní,“ uvedl manažer Bayernu Uli Hoeness.

V hledáčku je vedle Drobného také gólman Hannoveru Robert Enke. „A ještě brankář ze Španělska či Itálie. Bayern chce řešit situaci výhledově a kvalitním gólmanem, který by se přiblížil kvalitám Kahna,“ dodal zdroj. Legendární Oliver Kahn, na jehož názor v Bayernu dají, úvahám nahrál: „Drobný nemá viditelné chyby,“ řekl jasně.

Český reprezentant má ze všech gólmanů v bundeslize nejlepší bilanci. „O zájmu Bayernu víme už několik týdnů, ale oficiálně nás ještě nikdo nekontaktoval. Víme, že Bayern uvažuje o kvalitním brankáři, který má dobré jméno, a to si Drobný v Německu udělal. Zájemců o něj je víc, a nejen z Německa. Drobný je však v Berlíně spokojený,“ řekl Právu hráčův manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest International. O Drobném uvažuje i Hamburger SV. Sám brankář se k zájmu nechce vyjadřovat. „Soustředím se na svoji práci v Hertě,“ vzkázal.

„Drobný u nás má smlouvu na rok a půl. Má velkou zásluhu na našem vedení v bundeslize a víme, že je o něj zájem. V průběhu března se budeme bavit o nové smlouvě,“ naznačil manažer Herthy Dieter Hoeness, bratr slavnějšího Uliho z Bayernu.

Reklama

Související témata: