Hlavní obsah

Hattrick Grafiteho poslal Wolfsburg na druhé místo bundesligy

BERLÍN

Tři góly brazilského útočníka Grafiteho znamenaly výhru fotbalistů Wolfsburgu nad Schalke 4:3 a posun na druhé místo tabulky za vedoucí Herthu Berlín. Hoffenheim a Bayern mají ale utkání k dobru a v případě vítězství lepší skóre. Celý páteční zápas v dresu nejlepšího celku dosavadního průběhu jarní části odehrál český obránce Jan Šimůnek.

Článek

Utkání začali minutou ticha, kterou byly uctěny oběti středečního masakru na střední škole ve Winnendenu. Hosté, kteří v týdnu odvolali manažera Andrease Müllera, šli do vedení v 9. minutě. V rohu pokutového území se k míči dostal Heiko Westerman a nechytatelnou křížnou střelou otevřel skóre.

Vyrovnáno bylo v 25. minutě. Kapitán Schalke Mladen Krstajič podkopl v pokutovém území Grafiteho a Brazilec se z penalty se štěstím prosadil. Grafite v závěru první půle připravil gól i pro ve skvělé formě hrajícího útočníka Edina Džeka. Osamocený ex-teplický forvard neměl problém skórovat.

Schalke, které po většinu druhé půle tahalo za kratší konec, mělo šanci vyrovnat v 73. minutě. Obránce Schäfer při odkopu nešťastně nastřelil dobíhajícího Rakitiče a vysoký oblouček domácí gólman Benaglio jen bez hnutí sledoval. Míč skončil metr vedle jeho branky. Z protiútoku se po pasu Misimoviče dostal k míči Grafite, pohrál si s dobíhajícím Krstajičem a střelou mezi nohama Schobera zvýšil na 3:1.

Jones propálil Benaglia

Schalke se ovšem nevzdalo a hned z následujícího útoku Jermaine Jones prošel kolem českého stopera Jana Šimůnka a propálil domácího brankáře.

Šest minut před koncem ale Grafite zužitkoval centr Dejagaha z pravé strany a společně s bránícím Krstajičem dovezli míč za brankovou čáru. Brazilec byl ovšem v postavení mimo hru, které sudí nepostřehli a umožnili tak domácímu forvardovi oslavit druhý hattrick v sezóně. V nastavení už jen korigoval Kurányi na konečných 4:3.

Wolfsburg tak pokračuje ve skvělých výkonech a je v tabulce na druhém místě za Herthou Berlín. Hoffenheim i Bayern mají utkání k dobru a lepší skóre.

Německá liga, 24. kolo:
Wolfsburg - Schalke 4:3 (25. z pen., 74. a 84. Grafite, 44. Džeko - 9. Westermann, 76. Jones, 90. Kurányi).

Reklama

Související témata: