Hlavní obsah

Hertha opět vyhrála a nadále vede bundesligu

Fotbalisté berlínské Herthy vyhráli sobotní utkání bundesligy nad Leverkusenem 1:0 a nadále vedou tabulku nejvyšší německé soutěže. Jediný gól vstřelil Voronin, čisté konto vychytal Jaroslav Drobný. Gól Jiřího Štajnera pomohl Hannoveru k remíze 4:4 v divokém utkání s Dortmundem. Nezaváhal Bayern, který vyhrál 3:0 v Bochumi a je druhý. Hoffenheim jen remizoval 1:1 ve Frankfurtu.

Článek

Hertha ve šlágru sobotního programu dlouho hledala klíč k obraně soupeře, prosadila se až v 50. minutě. Po osmé v šesti zápasech se prosadil ukrajinský fotbalista Andrej Voronin, kterému pomohl gólman Adler. Německý reprezentační brankář skvěle vyrazil první střelu, bohužel pro něj do prsou Voronina, od nějž míč zamířil za brankovou čáru. Spolehlivý výkon předvedl český reprezentační brankář domácích Jaroslav Drobný.

Nezaváhal mnichovský Bayern, který vyhrál 3:0 v Bochumi. Skóre otevřel Zé Roberto, zvyšoval Philip Lahm a v poslední minutě pečetil skóre Demichelis. Domácí hráli od 48. minuty bez vyloučeného Pfertzela, po jehož zákroku ovšem Podolski zahodil penaltu. Se zraněním musel už v první půli odstoupit hostující útočník Miroslav Klose.

Jiří Štajner skóroval v divokém zápase Hannoveru s Dortmundu. Domácí útočník snižoval sedmým gólem v sezóně ve 42. minutě na 1:2. V té době vedli hosté po gólech Freie z penalty a Kringeho. Po vyrovnání Balitsche hosté dvakrát skórovali během tří minut, ale Hannover dokázal dvěma trefami (jednou z penalty) v posledních deseti minutách vyrovnat.

Důležité vítězství vybojoval Bielefeld, který vyhrál 1:0 na hřišti posledního Karlsruhe. Jediný gól vstřelil v 86. minutě Zlatko Janjič. V boji o udržení zabral i Mönchengladbach, jenž s Tomášem Galáskem v základní sestavě zvítězil 4:2 v Kolíně nad Rýnem.

Frankfurt s Martinem Feninem uhrál remízu 1:1 s Hoffenheimem, který tak musel přepustit druhé místo Bayernu. Nováček, který po podzimu soutěž vedl, vstřelil první gól díky Carlosi Eduardovi v 10. minutě. Po přestávce vyrovnal Michael Fink.

Německá liga, 24. kolo:
Bochum - Bayern Mnichov 0:3 (32. Zé Roberto, 60. Lahm, 90. Demichelis), Frankfurt - Hoffenheim 1:1 (47. Fink - 10. Eduardo), Hannover - Dortmund 4:4 (42. Štajner, 49. Bruggink, 80. Hanke, 83. Forssell z pen. - 17. z pen. a 65. Frei, 27. a 62. Kringe), Hertha Berlín - Leverkusen 1:0 (50. Voronin), Karlsruhe - Bielefeld 0:1 (86. Janjič), Kolín nad Rýnem - Mönchengladbach 2:4 (64. a 82. Brečko - 25. a 84. z pen. Bradley, 44. Matmour, 67. Friend).

Reklama

Související témata: