Hlavní obsah

Německý brankář Koch po zranění dělbuchem končí s fotbalem

DÜSSELDORF

Německý fotbalový brankář Georg Koch musí kvůli zranění způsobenému dělbuchem ukončit kariéru. Ošetřující lékař sedmatřicetiletému bývalému gólmanovi několika bundesligových klubů řekl, že mu narušení rovnováhy brání dál chytat.

Článek

Kochovým posledním zápasem bylo loni v srpnu vídeňské derby v dresu Rapidu proti Austrii, v jehož průběhu těsně vedle něj vybuchl dělbuch hozený ze sektoru hostujících fanoušků. Zkušený brankář málem přišel o sluch a kvůli poranění vnitřního ucha má problémy s koordinací.

V lednu předčasně ukončil smlouvu se svým rakouským zaměstnavatelem, ale ještě v únoru uvažoval o návratu, protože necítil žádné problémy. Lékař mu však ve středu naději vzal. "Do poslední chvíle jsem doufal, že budu moci pokračovat v kariéře. Ale musím uznat, že už to nemá smysl, i když to teď hodně bolí," řekl agentuře SID.

Koch v německé nejvyšší soutěži odchytal 213 zápasů, mimo jiné působil v Chotěbuzi, Kaiserslauternu a Bielefeldu. V zahraničí si zachytal také za PSV Eindhoven a Dinamo Záhřeb.

Se zraněním dělbuchem má čerstvou zkušenost česká liga. Detonace v pondělním utkání Sparty s Brnem otřásla podavačem míčů. Dvanáctiletý brankář žákovského týmu Sparty byl převezen do nemocnice. Po ošetření už strávil noc doma a zranění by pro něj nemělo mít následky.

Reklama

Související témata: