Hlavní obsah

Kadlecův gól zajistil Leverkusenu remízu s Feninovým Frankfurtem

Souboj českých fotbalových reprezentantů Michala Kadlece s Martinem Feninem skončil v 25. kole německé ligy nerozhodně 1:1. Kadlec dal branku, díky níž Leverkusen odvrátil domácí porážku s Frankfurtem, který vedl i díky Feninově přihrávce.

Článek

Výsledky ostatních zápasů výrazně zamotaly boj o titul. Vedoucí Hertha Berlín dnes prohrála ve Stuttgartu a její náskok v čele tabulky se snížil na rozdíl jediného bodu před vítěznými Bayernem Mnichov a Wolfsburgem.

Frankfurt bojující o záchranu se na hřišti Leverkusenu překvapivě ujal vedení. Fenin si po čtvrthodině hry naběhl na přihrávku, míč následně poslal mezi Kadlecem a Barnettou na Meiera, který neměl problém trefit odkrytou branku. Český bek své menší zaváhání dokázal brzy odčinit. Pět minut před pauzou domácí zahrávali rohový kop a Kadlec levačkou vyrovnal. Připsal si tak svůj druhý gól v bundeslize.

Po změně stran již žádný ze soupeřů neskóroval, a tak si Frankfurt odvezl cenný bod. Fenin hrál do 70. minuty, Kadlec na hřišti strávil celý zápas.

Hertě se na hřišti Stuttgartu nepovedl především nástup do druhé půle. Již po dvou minutách předvedl dlouhý výkop brankář Lehmann, Gomez vyhrál míč pro Cacaua a ten přehodil Jaroslava Drobného. Český gólman lovil míč ze sítě znovu za čtyři minuty, kdy ho překonal Khedira.

Stuttgart, na jehož lavičce zůstal sedět Jan Šimák, se přiblížil na dva body pátému Hoffenheimu. Ten doma jen remizoval 2:2 s Hannoverem, za který se tentokrát střelecky neprosadil Jiří Štajner.

Zaváhání Herthy využil Bayern, který doma porazil poslední Karlsruhe 1:0 brankou obvyklého náhradníka Sosy, jenž vinou zranění opor v bavorském celku nastoupil v základní sestavě.

Stejně jako Bayern se na rozdíl jediného bodu přiblížil čelu tabulky Wolfsburg, který si odvezl tři body z Bielefeldu za jasnou výhru 3:0. Jednou brankou k tomu přispěl brazilský střelec Grafite, který se 18. gólem v sezoně vyrovnal v čele tabulky střelců zraněnému Ibiševičovi z Hoffenheimu. Celé utkání odehrál za vítěze český stoper Jan Šimůnek, stejně jako na straně domácích Radim Kučera.

Střelecky se dařilo slovinskému útočníkovi Novakovičovi, který dvěma góly zajistil výhru Kolína nad Rýnem 2:0 na hřišti Chotěbuze. Ukázal tak formu před kvalifikačním utkání s Českou republikou.

Německá fotbalová liga - 25. kolo:
Bayern Mnichov - Karlsruhe 1:0 (34. Sosa), Bielefeld - Wolfsburg 0:3 (19. Gentner, 58. Grafite, 87. Dejagah), Chotěbuz - Kolín nad Rýnem 0:2 (51. a 56. z pen. Novakovič), Dortmund - Brémy 1:0 (64. Frei z pen.), Hoffenheim - Hannover 2:2 (20. Teber z pen., 84. Wellington - 22. Balitsch, 74. Eggimann), Leverkusen - Frankfurt 1:1 (40. Kadlec - 16. Meier), Stuttgart - Hertha Berlín 2:0 (47. Cacau, 51. Khedira).

Reklama

Související témata: