Hlavní obsah

Schalke už prý má smlouvu pro Morávka, Bohemians to popírají

PRAHA

Bundesligový klub Schalke 04 v úterý podle agentury SID oznámil, že už se dohodl na příchodu talentovaného záložníka Jana Morávka z Bohemians 1905 a má pro něj připravenou čtyřletou smlouvu. Vedení druholigového pražského celku to však popřelo.

Článek

Prezident Schalke Josef Schnusenberg prý informoval o Morávkově přestupu při oslavě 60. narozenin bývalých hvězd klubu Helmuta a Erwina Kremersových na stadionu v Gelsenkirchenu. Další posilou má být sedmnáctiletý uruguayský útočník Nicolas Mezquida, který má stejně jako Morávek nachystanou smlouvu na čtyři roky.

Vedení Bohemians to však popírá. "Není to pravda. Se Schalke vedeme seriózní jednáme, ale není to rozhodně ve finální fázi. Jde o horizont týdnů nebo měsíců. Ve hře jsou navíc i jiné kluby," řekl ředitel klubu Lukáš Přibyl, který však připustil, že se Schnusenbergem je v kontaktu.

"Klokani" si svůj největší klenot cení na částku kolem tří milionů eur (81 milionů korun). Morávek, který dnes s českou jednadvacítkou odcestoval na přípravný turnaj do Egypta, už v lednu s bundesligovým týmem Schalke absolvoval téměř týdenní tréninkovou stáž. V modrobílém dresu dokonce odehrál i jeden přípravný duel a zaujal natolik, že se jej německý velkoklub rozhodl angažovat.

Přibyl však upozornil na to, že o Morávkově další budoucnosti se bude jednat nejdříve po skončení druholigové sezony, v níž Bohemians chtějí slavit postup do nejvyšší soutěže. "Do té doby se zřejmě nic nestane," uvedl Přibyl.

Reklama