Hlavní obsah

Berlínská Hertha přišla na tři zápasy o kanonýra Voronina

Fotbalisté Herthy Berlín se budou muset v následujících třech bundesligových zápasech obejít bez svého nejlepšího střelce Andreje Voronina. Produktivní Ukrajinec dostal trest od disciplinární komise za vyloučení v sobotním utkání s Hannoverem kvůli oplácení po faulu Leona Andreasena. Voronin dostal i pokutu 10 tisíc eur.

Článek

Devětadvacetiletý Voronin, který je v Hertě na hostování z Liverpoolu, v této sezóně německé ligy nastřílel 11 branek. Tedy téměř stejně tolik jako dohromady další dva střelci v klubovém pořadí, "šestigóloví" Brazilec Cicero a Srb Marco Pantelič. Hned osm gólů dal Voronin v šesti zápasech mezi 19. a 24. kolem, ve kterých posunul Herthu do čela tabulky.

V posledních třech kolech však Voronin vyšel střelecky naprázdno a berlínský celek vždy prohrál. Spadl tak z první příčky v tabulce až na čtvrtou a na vedoucí Wolfsburg ztrácí pět bodů. Herthu přitom nyní čekají klíčové zápasy proti rivalům z čela tabulky Brémám, Hoffenheimu a Hamburku. Pokud v nich neuspěje, nejen že přijde o šanci na titul, zároveň může vypadnout i z příček zajišťujících start v evropských pohárech.

Reklama

Související témata: