Hlavní obsah

Fenin chce hrát i se zlomeným žebrem, pomoct mu má krunýř

Fotbalový útočník Martin Fenin chce naskočit do bundesligy už o tomto víkendu. Hráč Eintrachtu Frankfurt, který ve čtvrtek slaví dvaadvacáté narozeniny, zmeškal poslední dva bundesligové zápasy kvůli zlomenému žebru a v sobotním utkání s Mönchengladbachem by mohl zažít návrat na trávník díky speciálnímu karbonovému krunýři.

Článek

Tím mu lékaři zpevnili hrudní koš tak účinně, že s ním lze hrát i profesionální fotbal. "Můžu dělat všechny pohyby. Dokonce i lékař mě ubezpečil, že se mi nemůže nic stát," citovala ve čtvrtek Fenina agentura SID. "Ještě ho budu muset nosit minimálně čtrnáct dnů, ale v sobotu proti Mönchengladbachu hrát můžu. A taky chci, i kdyby to pořád bolelo," dodal.

Trenér Friedhelm Funkel jeho nadšení sice tak docela nesdílí, ale pokud prý bude stačit ostatním, rád jeho služeb využije. K tomu ale Fenin potřebuje překonat potíže s dýcháním, kterých si u něj Funkel povšiml.

Teplický odchovanec je pro Frankfurt jedním z klíčových hráčů. Jako autor pěti branek a osmi asistencí se v této sezoně podílel na více než 40 procentech gólů svého týmu.

Reklama