Hlavní obsah

Jarolím s Hamburkem porazil Štajnerův Hannover

BERLÍN

Hamburský kapitán David Jarolím vyšel vítězně ze souboje českých záložníků v německé lize, když jeho tým porazil 2:1 Hannover, jehož nejlepším střelcem je Jiří Štajner. Autor sedmi branek v letošní sezóně si tentokrát připsal jen žlutou kartu.

Článek

Hamburku zajistil vítězstvím dvěma góly chorvatský útočník Petrič, který si vylepšil bilanci v tomto ročníku na 12 branek. Dvacet minut před koncem snížil z penalty za Demelovu ruku ve zdi při trestném kopu Forsell. V závěru mohl ještě pojistil domácím výhru Jarolím, ale netrefil branku.

Hamburk má na třetím místě stejně bodů jako druhý Bayern Mnichov, oba ztrácejí tři body na vedoucí Wolfsburg. V boji o titul se drží i Hertha, která ukončila sérii tří porážek vítězství 2:1 nad Brémami.

Gólmana Jaroslava Drobného sice překonal na konci prvního poločasu po rohovém kopu Mertesacker, ale po přestávce semifinalista Poháru UEFA těsné vedení ztratil. Postarali se o to Šimunič a Raffael, který rozhodl tři minuty před koncem střelou z 18 metrů.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:
Hamburk - Hannover 2:1 (2. a 52. Petrič - 70. Forssell z pen.), Hertha Berlín - Brémy 2:1 (72. Šimunič, 87. Raffael - 43. Mertesacker).

Reklama

Související témata: