Hlavní obsah

VIDEO: Vzteklý David Jarolím mrštil po vyloučení kapitánskou pásku na zem

PRAHA

Brutální zákrok. Likvidační faul. A ke všemu gesto, které by si David Jarolím jako kapitán neměl dovolit! Fotbalové Německo je pobouřeno nejen zákrokem kapitána Hamburku v semifinále Německého poháru proti Brémám, ale i tím, jak vztekle mrštil kapitánskou páskou na trávník, když dostal červenou kartu a odcházel z placu.

Článek

K českému souboji ve finále Německého poháru nedojde. Zatímco Michal Kadlec pomohl gólem svému Leverkusenu k postupu do berlínského finále, David Jarolím naopak svůj Hamburk podrazil. Za nerozhodného stavu 1:1 ve druhé minutě nastavení totiž u postranní čáry prakticky na půli nesmyslně srazil unikajícího útočníka Brém Mesuta Özila a okamžitě šel z placu.

„Červená pro Jarolíma byla příliš tvrdá,“ zastával se českého legionáře ve službách Hamburku internacionál Olli Kahn v televizním studiu ZDF. „Tvrdá? Byla zcela jasná!“ pobouřeně reagoval manažer Werderu Brémy Klaus Allofs, neboť zákrok Jarolíma se odehrál přímo před lavičkou Brém.

Vytočený David Jarolím nasadil naprosto zbytečnému vyloučení korunu nejen strkanicí s protihráči, ale i tím, jak vztekle mrštil kapitánskou páskou o trávník, když odcházel ze hřiště.

Po penaltovém rozstřelu postoupily Brémy

Hamburk musel po jeho vyloučení odehrát nastavení jen v deseti, ale nerozhodný stav ubránil, takže semifinále před 55 tisíci diváky nakonec dospělo k penaltovému rozstřelu. V něm se zaskvěl gólman Brém Tim Wiese, proti němuž neuspěli Boateng, Olic a Jansen.

„Je to nejšťastnější den mého života,“ jásal brankář, když jeho tým na penalty vyhrál a postoupil do berlínského finále, jež je na programu 30. května na Olympijském stadiónu v Berlíně.

Hamburku se příležitost k pomstě nabídne v nejbližších dnech hned třikrát... Už ve čtvrtek je totiž na programu první semifinále Poháru UEFA,  v němž oba německé celky nastoupí proti sobě, další týden se hraje odveta, aby se v 31. kole bundesligy utkaly Brémy a Hamburk o víkendu 10. května zase spolu a prestižní čtyřboj završily.

Reklama

Související témata: