Hlavní obsah

Bayern doma prohrál a otevřel Wolfsburgu cestu za titulem

BERLÍN/PRAHA

Mnichovský Bayern nabídl Šimůnkovu Wolfsburgu velkou šanci k trháku a cestě za vysněným titulem. Ve 29. kole bundesligy totiž prohrál na svém hřišti se Schalke, takže pokud Wolfsburg v neděli vyhraje na trávníku předposlední Chotěbuze, bude mít na Bayern už šest bodů k dobru.

Článek

Bayernu duel se Schalke vůbec nevyšel. Už ve 21. minutě inkasoval a na branku H. Altintopa nedokázal za celý zápas odpovědět. Přitom od 70. minuty hrálo Schalke jen v deseti, neboť Jones byl po předchozí žluté kartě vyloučen. Jenže šest minut po něm šel předčasně pod sprchy i Ribery, poměr sil se vyrovnal a hosté už vítězství uhájili.

Strhující průběh mělo střetnutí v Brémách, kde hostům skvostně vyšla první půle. Slovenský reprezentant Šesták totiž dal dva góly, takže Bochum vedla už 2:0. Po změně stran ale hráli domácí jako vyměnění, za 25 minut skóre otočili a tři body si na konto připsali.

Stejně jako Bayern doma proti Schalke, nepochodil ani Hamburk v Dortmundu. Prohrál 0:2, když rozhodující druhou branku vstřelil Frei v poslední minutě z penalty. Český legionář ve službách Hamburku David Jarolím si v zápase vysloužil žlutou kartu.

Německá fotbalová liga - 29. kolo:
Bayern Mnichov - Schalke 0:1 (21. Halil Altintop), Brémy - Bochum 3:2 (54. Almeida, 70. Naldo, 79. Diego - 16. a 36. Šesták), Dortmund - Hamburk 2:0 (32. Kehl, 90. Frei z pen.), Hannover - Kolín nad Rýnem 2:1 (19. a 32. Andreasen - 47. Novakovič), Leverkusen - Karlsruhe 0:1 (70. Langkamp), Stuttgart - Frankfurt 2:0 (33. Cacau, 48. Gomez).

Reklama

Související témata: