Hlavní obsah

VIDEO: Langkampova životní trefa z půlky hřiště uchvátila Německo

Opravdu životní trefa se povedla v utkání 29. kola fotbalové bundesligy mezi Leverkusenem a Karlsruhe hostujícímu obránci Sebastianovi Langkampovi. Jedenadvacetiletý mladík totiž vstřelil svůj premiérový gól v bundeslize z 46,5 metru a postaral se tak o překvapivé vítězství hostů.

Foto: KSC

Fotbalista Karlsruhe Sebastian Langkamp

Článek

O té brance se mu bude zdát ještě za dvacet let. „Chtěl jsem jen zastavit protiútok domácích a odkopnout míč někam na tribunu,“ popisoval jedenadvacetiletý obránce Karlsruhe Sebastian Langkamp gól, jímž uchvátil fotbalové Německo. Dokonce tak, že jeho branka aspiruje na titul Gól roku.

„Samozřejmě, že jsem za výstavní trefu zaplatil. Celému mužstvu jsem poručil do kabiny snídani,“ přiznal Langkamp, který hrál ještě v minulém kole za amatérské mužstvo Karlsruhe regionální ligu, že oslavy jeho první branky vstřelené v bundeslize byly skromné.

„Ve snu by mě nenapadlo, že míč zapadne tak přesně pod břevno,“ žasnul gólman Leverkusenu Adler, který se marně snažil vrátit zpátky do brány. Langkampovu trefu nedoběhl a Leverkusen poosmé v řadě doma nevyhrál. Však také bylo po utkání v Leverkusenu horko. Sportovní ředitel Rudi Völler si pozval na koberec nejen trenéra Labbadiu, ale i hvězdy mužstva Vidala, Barnetta, Helmese, Kiesslinga a Rolfese.

Týmu Karlsruhe, který je v bundeslize poslední, pomohly tři importované body oživit skomírající naděje na záchranu.

Reklama

Související témata: