Hlavní obsah

Kouč vedoucího Wolfsburgu Magath prý odejde do Schalke

WOLFSBURG

Fotbalový trenér Felix Magath, který překvapivě vede s Wolfsburgem bundesligu a útočí na titul, by měl podle německých médií od příští sezony působit v konkurenčním Schalke. Pětapadesátiletý kouč i zástupci obou klubů odmítli spekulace komentovat.

Článek

"Také v minulosti jsem žádné dohady nepotvrzoval ani nevyvracel," uvedl ve čtvrtek Magath, bývalý kouč Bayernu Mnichov, Stuttgartu, Hamburku, Brém, Frankfurtu a Norimberku.

Ve Wolfsburgu je od roku 2007 a klub pod jeho vedením sahá po historickém úspěchu. Pět kol před koncem vede tým s českým obráncem Janem Šimůnkem tabulku o dva body před Herthou Berlín.

Na lavičce Schalke skončil před měsícem nizozemský trenér Fred Rutten. Mužstvo nyní vedou asistenti Mike Büskens, Youri Mulder a Oliver Reck. "Víme, že prvního července přijde nový kouč. Ale to není nic, co by nás mohlo překvapit," řekl pouze ke spekulacím o Magathově příchodu Büskens.

Tradičně ambiciózní klub z Gelsenkirchenu je šestý a ztrácí pět bodů na třetí Bayern, jehož pozice zaručuje účast v předkole Ligy mistrů.

Reklama