Hlavní obsah

Beckenbauer chce na lavičku Bayernu trenéra Van Gaala

Novým trenérem fotbalistů Bayernu Mnichov by se v létě mohl stát Nizozemec Louis van Gaal nebo Matthias Sammer. Jména těchto dvou kandidátů potvrdil prezident bavorského klubu Franz Beckenbauer v sobotním rozhovoru pro televizní stanici Premiere. O dalších uchazečích mluvit odmítl.

Foto: čtk

Franz Beckenbauer odpovídá na dotazy novinářů.

Článek

Van Gaal letos získal v předstihu nizozemský titul s Alkmaarem. V minulosti vyhrál sedmapadesátiletý kouč třikrát ligu s Ajaxem Amsterodam a dvakrát opanoval s Barcelonou španělský trůn. Mistr Evropy z roku 1996 Sammer je momentálně sportovním ředitelem německého fotbalového svazu.

"Už toho předvedl dost, s nizozemskou reprezentací, Barcelonou i Ajaxem," řekl Beckenbauer televizní stanici DSF. "Celkem rychle jsme zúžili seznam kandidátů a teď s nimi budeme jednat. Uvidíme v příštích týdnech," dodal legendární hráč a trenér.

Bayern v pondělí propustil Jürgena Klinsmanna a do konce sezony angažoval zkušeného Juppa Heynckese. V závěrečných pěti kolech se slavný klub pokusí smazat tříbodovou ztrátu na vedoucí Wolfsburg a vybojovat dvaadvacátý titul v historii.

Beckenbauer také oznámil, že novým manažerem Bayernu by se měl stát bývalý hráč týmu Christian Nerlinger. Někdejší německý reprezentant a současný týmový manažer nahradí Hoenesse, který se přesune místo Beckenbauera do funkce prezidenta.

Reklama

Související témata: