Hlavní obsah

Wolfsburg vyhrál díky hattricku Džeka, uspěl i Bayern

WOLFSBURG

Bosenský kanonýr Edin Džeko opět přiblížil fotbalisty Wolfsburgu vysněnému titulu šampióna německé ligy, když v 30. kole vstřelil tři góly během 12 minut a zařídil výhru 4:0 nad podzimním mistrem Hoffenheimem. Čtyři kola před koncem má Wolfsburg v čele tabulky náskok tří bodů před Bayernem Mnichov, který rovněž naplno bodoval díky vítězství 2:1 nad Mönchengladbachem.

Článek

Wolfsburg v minulém kole nečekaně zaváhal, a proto potřeboval v duelu s na jaře tápajícím Hoffenheimem naplno bodovat. Nejlepší útok bundesligy se však nemohl dlouho prosadit. Až v 66. minutě pomohla náhoda. Jeden z hostujících záložníků zahrál ve středu hřiště tak nešťastně, že vyslal do úniku Džeka, který se nemýlil.

Bývalý útočník Teplic tak odstartoval své galapředstavení, v následujících 12 minutách se trefil ještě dvakrát. Svou bilanci v této sezóně vylepšil již na 19 branek a posunul se na druhé místo tabulky střelců. Ztrácí čtyři góly na svého spoluhráče z útoku Grafitého, který dnes uzavřel skóre proměněnou penaltou.

Bayern udolal Mönchengladbach

V kontaktu s lídrem tabulky zůstal Bayern, který se však pod vedením nového trenéra Juppa Heynckese k výhře nad Mönchengladbachem protrápil. Na úvodní gól Schweinsteigera hosté stačili brzy odpovědět a snažili se o vyrovnání i po zásahu Toniho. Bayern však vedení s námahou uhájil. Celé utkání za hosty odehrál český záložník Tomáš Galásek.

Do boje o titul se ze zadních pozic hlásil Stuttgart, který však ztratil vedení nad Bielefeldem a po remíze 2:2 ztrácí na Wolfsburg pět bodů. Do sestavy Bielefeldu se po třech zápasech vrátil Radim Kučera.

Fotbalisté Leverkusenu nečekaně vyhráli 2:1 na půdě Schalke a připsali si teprve druhé vítězství z posledních deseti ligových zápasů. V tabulce jim to pomohlo pouze k posunu na osmé místo před Hoffenheim. Celý zápas za vítěze odehrál Michal Kadlec.

Německá liga - 30. kolo:
Bayern Mnichov - Mönchengladbach 2:1 (33. Schweinsteiger, 42. Toni - 38. Daems z pen.), Bielefeld - Stuttgart 2:2 (30. Katongo, 68. Munteanu z pen. - 4. Delpierre, 35. Hitzlsperger), Frankfurt - Dortmund 0:2 (80. Zidan, 84. vlastní Bellaid), Karlsruhe - Chotěbuz 0:0, Schalke - Leverkusen 1:2 (87. Kuranyi - 9. Helmes, 27. Renato Augusto), Wolfsburg - Hoffenheim 4:0 (66., 74. a 78. Džeko, 89. Grafite z pen.).

Reklama