Hlavní obsah

Kvůli neúspěchům Hoffenheimu se rozhádali trenér a majitel klubu

Trenér fotbalistů Hoffenheimu Ralf Rangnick a majitel nováčka německé ligy Dietmar Hopp se začali v médiích dohadovat o budoucnosti klubu, který se po skvělém vstupu do soutěže po zimní přestávce propadá tabulkou stále níž. Kouč žádá více peněz na nákup hráčů, mecenáš týmu mu vzkázal, že se nenechá vydírat.

Článek

Hoffenheim nadchl fanoušky útočným stylem a po podzimu soutěž vedl, po zranění kanonýra Vedada Ibiševiče ale nedokázal dvanáct zápasů vyhrát. Po sobotní prohře 0:4 ve Wolfsburgu klub v tabulce klesl na deváté místo.

Rangnick po zápase prohlásil, že se nemůže smířit s průměrností. "Nejsem ochotný přijmout další neúspěchy," řekl kouč a stěžoval si, že mu vedení klubu slíbilo na nákup šesti nebo sedmi nových hráčů jen deset miliónů eur. "Kvalitní profesionálové do Hoffenheimu nepůjdou jen kvůli čistému ovzduší," prohlásil.

Softwarový miliardář Hopp ale nehodlá vyhazovat peníze bez rozmyslu. Ragnick podle něho v minulosti nakoupil několik hráčů, kteří se neosvědčili. "Ambice druhých lidí mě nedotlačí k sebezničujícím krokům," prohlásil v rozhovoru pro regionální nedělník. "Jsme nejhorším týmem druhé poloviny sezóny. Jestli to tak bude pokračovat, sestoupíme. Teď není čas mluvit o evropských pohárech," dodal.

Německá média už začala spekulovat o tom, že v příští sezóně bude mužstvo trénovat Jürgen Klinsmann, jehož v pondělí propustil mistrovský Bayern Mnichov. Nahrávat by tomu prý mělo i jeho přátelství s Hoppem.

Hoffenheim pod vedením Rangnicka postoupil během dvou sezón ze třetí do první ligy. Hopp klub z vesnice s třemi a půl tisíci obyvateli od počátku podporoval a investoval do něho přes 150 miliónů eur. Nechal postavit i nový stadión pro 30 000 diváků. Fotbalisté na něm hrají od ledna, jen jednou se ale na domácí půdě radovali z vítězství.

Reklama